EXCLUSIEF: Borgerhout TV vloog mee met Miss België (video)

do 28 jun 2018 - 10:11 -- redactie

BORGERHOUT/DEURNE – Angeline Flor Pua woont in Borgerhout, ze heeft Filipijnse roots, ze is 22 jaar oud en heeft een passie voor vliegen. Enkele maanden voor haar verkiezing tot Miss België 2018 nam ze Borgerhout TV mee op een vliegtuigvlucht boven Antwerpen.

Goed rolmodel

Ze vertelt dat ze de Miss België verkiezing als een kans zag om haar dromen waar te maken. “Ik wil een goed rolmodel zijn. Niet alleen voor de vrouwen of de jeugd maar eigenlijk voor iedereen,” zegt Angeline.

Niet rijk

Op zijn minst gezegd, is Angeline Flor Pua een opmerkelijke Miss België. Ze studeert immers voor lijnpiloot. Het is zware opleiding die handenvol geld kost. “Ik kom niet uit een rijke familie. Ik heb een jaar moeten wachten om aan deze opleiding te kunnen beginnen want het kost nogal redelijk veel,” legt Angeline uit.

Extra jobs

Ze zegt dat ze vanaf het eerste jaar tot zelfs nu nog verschillende extra jobs heeft moeten doen. “Hiermee wil ik vooral aantonen dat ge uw dromen kunt bereiken zolang ge erin gelooft. En er vooral ook hard voor werkt,” voegt ze eraan toe.  

Fiere BAFA-directeur

Frank Bicqué, de directeur van vliegschool BAFA uit Deurne is enorm trots over de inzet van zijn studente. “Ik ben vooral fier dat Angeline haar studies lijnpiloot kan afmaken via onze formule werken, vliegen en studeren,” zegt hij.  Op de vraag of hij ooit al een miss onder zijn studenten heeft gehad, antwoordt Bicqué “Het is de eerste keer en we zijn heel blij,”.

De eerste keer

Vlak voor het opstijgen zegt Angeline in de cockpit dat het de eerste keer is dat er iemand met haar meevliegt. “Wat zegt ge?”, roep ik bezorgd uit. Ze corrigeert zich onmiddellijk en verduidelijkt dat het de eerste keer is dat een journalist meevliegt. “Ge had al schrik eh?!”, voegt ze er al lachend aan toe.

Passie

Maar gelukkig is het niet de eerste keer dat Angeline een passagier aan boord heeft. Op de vraag waarom ze wilde leren vliegen, antwoordt ze dat de luchtvaart voor haar van kinds af aan een passie is. “Het is een heel mooie, dynamische wereld. Van piloot tot controleurs tot en met flight attendants,” zegt ze.

Spannend

De vraag of vliegen even spannend is als meedoen aan miss België verrast haar een beetje. “Ik ben vliegen nu heel gewoon maar er zijn altijd factoren zoals het weer of mechanische defecten waardoor ge af en toe een beetje zenuwachtig wordt,” legt ze uit. Maar voor bijvoorbeeld de podiummomenten bij de missenverkiezing voelde ze zich naar eigen zeggen zelfzeker genoeg.

Droomjob

Angeline heeft willen laten zien dat de combinatie van een goede opleiding met een verkiezing tot miss België best mogelijk is. “En wie weet, vind ik na Miss België, een job als lijnpiloot bij Brussels Airlines, bij TUI of mijn droomjob bij Emirates.

Afwachten nu of ook deze droom van Angeline zal uitkomen.

 

EXCLUSIEF: Borgerhout TV vloog mee met Miss België Angeline Flor Pua BAFA Frank BicquéEXCLUSIEF: Borgerhout TV vloog mee met Miss België Angeline Flor Pua BAFA Frank BicquéEXCLUSIEF: Borgerhout TV vloog mee met Miss België Angeline Flor Pua BAFA Frank BicquéEXCLUSIEF: Borgerhout TV vloog mee met Miss België Angeline Flor Pua BAFA Frank BicquéEXCLUSIEF: Borgerhout TV vloog mee met Miss België Angeline Flor Pua BAFA Frank BicquéEXCLUSIEF: Borgerhout TV vloog mee met Miss België Angeline Flor Pua BAFA Frank BicquéEXCLUSIEF: Borgerhout TV vloog mee met Miss België Angeline Flor Pua BAFA Frank Bicqué