Tram- en bushalte Drink wordt gedeeltelijk verplaatst (video)

BORGERHOUT - Op het kruispunt Drink met de Turnhoutsebaan wordt de bestaande tram-bushalte Drink aan de pare zijde verplaatst naar vóór het kruispunt met de Eliaertsstraat, richting huisnummer 114-136, in functie van links- en rechtsafslaande bewegingen vanuit Drink. Dat bevestigt schepen voor Mobiliteit Koen Kennis aan Borgerhout TV/Gazet van Borgerhout. “De halte hierover wordt verlegd naar een stukje verder stad inwaarts tussen de Eliaertsstraat en de Reuzenpoort zodanig dat men vanuit Drink ook links zal kunnen afslagen de Turnhoutsebaan op,” zegt de schepen. Het kruispunt wordt zo heraangelegd dat er een conflictvrije regeling voor overstekende voetgangers geldt.

Betere doorstroming

Met deze ingreep wil de stad een betere doorstroming van het verkeer van en naar de Turnhoutsebaan realiseren en de verkeersdruk in de Borsbeekstraat verlichten. “Want de Borsbeekstraat is een straat die meer dan overbelast is en het is dus de bedoeling om het verkeer te gaan spreiden,” aldus schepen Kennis.

Minder parkeerplaatsen

Om de nieuwe halte te kunnen bouwen, moeten er 12 parkeerplaatsen verdwijnen. Er zullen ook vijf bomen op de Turnhoutsebaan en één boom in de Drink gerooid worden. Ter compensatie komen er wel twee bomen in Drink bij en in een latere fase, als de Turnhoutsebaan heraangelegd wordt, zullen extra bomen geplant worden. Er zal daar waar mogelijk extra onthard worden. Verder wordt op de Turnhoutsebaan een bijkomende laad- en loszone voorzien.

Start

De bedoeling is om met de werken van het verleggen van de halten en het aanpassen van het kruispunt in oktober en november 2023 te starten zodanig dat de nieuwe situatie in 2024 klaar is.

Tram- en bushalte Drink wordt gedeeltelijk verplaatst schepen Koen Kennis Turnhoutsebaan Drink Eliaertsstraat De Lijn Tram- en bushalte Drink wordt gedeeltelijk verplaatst schepen Koen Kennis Turnhoutsebaan Drink Eliaertsstraat De Lijn Tram- en bushalte Drink wordt gedeeltelijk verplaatst schepen Koen Kennis Turnhoutsebaan Drink Eliaertsstraat De Lijn Tram- en bushalte Drink wordt gedeeltelijk verplaatst schepen Koen Kennis Turnhoutsebaan Drink Eliaertsstraat De Lijn Tram- en bushalte Drink wordt gedeeltelijk verplaatst schepen Koen Kennis Turnhoutsebaan Drink Eliaertsstraat De Lijn Tram- en bushalte Drink wordt gedeeltelijk verplaatst schepen Koen Kennis Turnhoutsebaan Drink Eliaertsstraat De Lijn Tram- en bushalte Drink wordt gedeeltelijk verplaatst schepen Koen Kennis Turnhoutsebaan Drink Eliaertsstraat De Lijn