Argenta brengt vroegere geldautomaat terug naar de Belgiëlei (video)

ANTWERPEN – Onder luid applaus heeft bank en verzekeraar Argenta aan het hoofdkantoor op de Belgiëlei een geldautomaat ingehuldigd. Een historisch moment want hier stond ooit één van de eerste geldautomaten of ATM’s van Argenta.

“Het is van 1996 geleden dat we de eerste ATM hier gezet hebben. Dat was toen nog met Postomat. Daar hebben we voor moeten vechten. En voor dit hebben we ook moeten vechten. We zijn blij dat op de Belgiëlei terug een ATM ter beschikking staat van het cliënteel,” legt Argenta-bestuurder Bart Van Rompuy uit.

Verbouwing

De geldautomaat aan de Belgiëlei was wegens de verbouwingen van het hoofdkantoor van Argenta gedurende jaren uit het straatbeeld verdwenen. Daarom noemt Peter Devlies CEO van Argenta de terugkeer van de geldautomaat een historisch moment. Niet alleen voor de geschiedenis van de Argenta maar ook voor de klanten ervan.

“Ja, het is een belangrijke dag omdat we terug onze ATM op de Belgiëlei kunnen plaatsen. Op de Belgiëlei is ooit ons bedrijf ontstaan. Maar het gaat verder dan de symboliek. Om er ook te zijn voor onze klanten. En heel concreet hier, voor de klanten hier in de buurt. En de Belgiëlei en omstreken,” verduidelijkt CEO Peter Devlies.

Grootste netwerk geldautomaten van Vlaanderen

Argenta beschikt in Vlaanderen over het grootste netwerk geldautomaten. Een netwerk dat Argenta koestert. “Omdat we op die manier heel dicht bij onze klanten willen zijn. We vinden het ook een basistaak van een bank om bankdiensten, waarvan cash toch een onderdeel is, te blijven aanbieden aan onze klanten. En daarom dus dat deze geldautomaat hier aan de hoofdzetel een belangrijke symbolische waarde heeft,” besluit de CEO van Argenta.

Argenta brengt vroegere geldautomaat terug naar de Belgiëlei Borgerhout TV Bart Van Rompuy Peter DevliesArgenta brengt vroegere geldautomaat terug naar de Belgiëlei Borgerhout TV Bart Van Rompuy Peter DevliesArgenta brengt vroegere geldautomaat terug naar de Belgiëlei Borgerhout TV Bart Van Rompuy Peter DevliesArgenta brengt vroegere geldautomaat terug naar de Belgiëlei Borgerhout TV Bart Van Rompuy Peter DevliesArgenta brengt vroegere geldautomaat terug naar de Belgiëlei Borgerhout TV Bart Van Rompuy Peter DevliesArgenta brengt vroegere geldautomaat terug naar de Belgiëlei Borgerhout TV Bart Van Rompuy Peter Devlies