..

Nieuws uit Borgerhout

Familie Marinower plaatst drie struikelstenen in Kroonstraat Borgerhout TV
donderdag 16 mei 2019

BORGERHOUT – In de Borgerhoutse Kroonstraat nummer 189 zijn in de stoep drie struikelstenen geplaatst. Daar woonden tijdens de Tweede Wereldoorlog drie leden van de familie Marinower. Ze werden door de nazi’s opgepakt en enkele dagen later in Auschwitz vergast.

326
Borgerhoutse advocate interviewt Congolese ex-presidentskandidaat (video) Tracy Enta Martin Fayulu Borgerhout TV
maandag 6 mei 2019
BORGERHOUT/ANTWERPEN – In de marge van zijn bezoek aan de Universiteit Antwerpen werd de voormalige Congolese presidentskandidaat Martin Fayulu door de Borgerhoutse advocate Tracy Enta geïnterviewd. Uiteraard over de Congolese stembusslag van december 2018 die volgens waarnemers door Fayulu overtuigend werd gewonnen. En toch is iemand anders president geworden. Aan Enta legt hij uit wat er gebeurd is.
326
Borgerhout heeft nieuwe bar in Kroonstraat (video) Bar Bob Borgerhout TV
zondag 5 mei 2019

BORGERHOUT – In de Kroonstraat in Borgerhout is vrijdagnamiddag Bar Bob opengegaan. Het is een koffie-aperitiefbar waar je ook kan ontbijten en lunchen”, vertelt de 46-jarige eigenaar Jan Van Aelst aan Borgerhout TV.

326
Basketbal: wint Gembo zaterdag de Beker van Vlaanderen? (video) Borgerhout TV
vrijdag 22 maart 2019

BORGERHOUT - Deze zaterdag speelt de Borgerhoutse basketbalploeg Gembo de finale van de Beker van Vlaanderen tegen Gent Hawks. Borgerhout TV praat hierover met Glenn De Boeck, de hoofdcoach van Gembo.

326
Struikelstenen voor slachtoffers nazivervolging WOII in Borgerhout Moorkensplein Stolpersteine
woensdag 6 maart 2019

BORGERHOUT - Aan het Moorkensplein in Borgerhout zijn twee vergulde, zogenaamde Stolpersteine geplaatst . Dat zijn struikelstenen die in de stoep voor het huis van slachtoffers van de nazivervolging uit de Tweede Wereldoorlog worden gelegd.

326

Pagina's