Borgerhoutse kunstenaar Leo Reijnders exposeert in hartje Antwerpen (video)

BORGERHOUT - De Borgerhoutse kunstenaar Leo Reijnders, alias De Wolkenbreier, exposeert bijna drie maanden lang in galerij SPACE60 op Klapdorp nummer 60 in Antwerpen. Met de “Summer of Leo” stelt hij daar maar liefst vijftig van zijn werken tentoon.

“Het zijn zowel werken op doek als op papier, dus acryl op papier. Ik had voorgesteld om een reeks kleine werken zelf te selecteren en om één groot werk erbij te hangen. En dat groot werk is een tiental jaar oud. Dat heb ik ooit in m'n badkamer geschilderd in stukken”. vertelt Leo Reijnders aan Borgerhout TV.

Retrospectieve

Een retrospectieve is het niet. “Het is een keuze die we gemaakt hebben, zowel de twee galeristen als ik, van het werk dat er in mijn werkplaats aanwezig was. Maar ik heb wel iets meer werk dan dit eigenlijk,” lacht hij.

Kaders

Ook over de kaders van zijn papieren werk is een verhaal te vertellen. “Ik ben eigenlijk meerdere kringloopwinkels afgegaan. Meerdere keren om een reeks kaders te vinden die ik kon gebruiken en die mij dan aanstonden,” licht Leo toe.

Tevreden man?

Op de vraag of hij een tevreden man is, antwoordt hij: “Bijna!”

The Summer of Leo, nog tot 1 oktober in galerij Space60 Klapdorp nummer 60.

Borgerhoutse kunstenaar Leo Reijnders exposeert in hartje Antwerpen Wolkenbreier Borgerhout TV Borgerhout SPACE60Borgerhoutse kunstenaar Leo Reijnders exposeert in hartje Antwerpen Wolkenbreier Borgerhout TV Borgerhout SPACE60Borgerhoutse kunstenaar Leo Reijnders exposeert in hartje Antwerpen Wolkenbreier Borgerhout TV Borgerhout SPACE60Borgerhoutse kunstenaar Leo Reijnders exposeert in hartje Antwerpen Wolkenbreier Borgerhout TV Borgerhout SPACE60Borgerhoutse kunstenaar Leo Reijnders exposeert in hartje Antwerpen Wolkenbreier Borgerhout TV Borgerhout SPACE60Borgerhoutse kunstenaar Leo Reijnders exposeert in hartje Antwerpen Wolkenbreier Borgerhout TV Borgerhout SPACE60Borgerhoutse kunstenaar Leo Reijnders exposeert in hartje Antwerpen Wolkenbreier Borgerhout TV Borgerhout SPACE60Borgerhoutse kunstenaar Leo Reijnders exposeert in hartje Antwerpen Wolkenbreier Borgerhout TV Borgerhout SPACE60