Minister Annelies Verlinden pleit voor meer warmte en verbondenheid in regering en samenleving (video)

ANTWERPEN/BORGERHOUT - Veel familie, veel vrienden en veel politici woonden de lancering bij van het boek “Eerlijk Gezegd” van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden. Uiteraard veel CD&V-politici, maar ook andere partijen  kwamen luisteren naar waarom ze dit boek heeft geschreven.

Minister Annelies Verlinden: “Ik had niet de bedoeling om met dit schrijfsel een politiek boek te maken met heel concrete ideeën over bepaalde dossiers of thematieken. Maar wel mijn verhaal te vertellen, mijn engagement, waarom ben ik in de politiek gegaan, want ik had een heel ander leven, en ook mijn ervaring, mijn beleving, mijn perceptie van een aantal gebeurtenissen van de laatste jaren. En zo mijn verhaal naar hoe we samen moeten werken, hoe we samen kunnen bijdragen aan een betere wereld op papier te zetten.”

Borgerhout TV: "U deelt uw engagement, de reden waarom u in de politiek bent gegaan. Maar wat wilt u daarmee nog verder bereiken? U pleit voor meer warmte, meer verbondenheid."

Minister Annelies Verlinden: “Ja, ik geloof erin dat we die boodschap van warmte en empathie moeten blijven vertellen. We leven in een moeilijke wereld met heel complexe geopolitieke situaties die zich ook laten voelen in ons land. En dan hebben we meer dan ooit nood aan samenwerking, aan verbinding, aan mildheid. En daar wilde ik met mijn boek een stukje aan bijdragen.”

Borgerhout TV: “Is er nood aan meer warmte in onze regering?”

Minister Annelies Verlinden: “Ik geloof van wel. Het is soms een stuk beter dan wat het lijkt in de media of op de sociale media. Maar wij moeten het goede voorbeeld geven. We verwachten van mensen ook dat zij goede relaties onderhouden met hun buren, dat ze blijven zoeken naar oplossingen, ook als er heel wat moeilijke dingen op hun pad komen. En dan denk ik dat we als politicus de taak hebben om dat met de juiste woorden en de juiste betrokkenheid te tonen, ook dat verhaal te blijven brengen. En dat kan er nooit genoeg zijn. Daar ben ik van overtuigd.”

Borgerhout TV: “Verlinden die warmte in een regering brengt?”

Minister Annelies Verlinden: “Ik hoop dat ik een stukje kan bijdragen. Ik ben natuurlijk niet naïef en ik ben realistisch. Maar ik geloof er wel in dat we de opdracht hebben om die betrokkenheid te tonen, om te tonen dat het ons menens is met het goede voorbeeld geven, met het blijven zoeken naar verbinding. Misschien kan mijn boekje daar een stukje aan bijdragen.

Borgerhout TV: “Veel succes!”

Minister Annelies Verlinden: “Dank je wel.”

“Eerlijk Gezegd” is uitgegeven door Lannoo.

Minister Annelies Verlinden pleit met haar boek Eerlijk Gezegd voor meer warmte en verbondenheid in regering en samenleving  Borgerhout TV LannooMinister Annelies Verlinden pleit met haar boek Eerlijk Gezegd voor meer warmte en verbondenheid in regering en samenleving  Borgerhout TV LannooMinister Annelies Verlinden pleit met haar boek Eerlijk Gezegd voor meer warmte en verbondenheid in regering en samenleving  Borgerhout TV LannooMinister Annelies Verlinden pleit met haar boek Eerlijk Gezegd voor meer warmte en verbondenheid in regering en samenleving  Borgerhout TV LannooMinister Annelies Verlinden pleit met haar boek Eerlijk Gezegd voor meer warmte en verbondenheid in regering en samenleving  Borgerhout TV Lannoo