Gewonde politiemensen en arrestaties na overwinning van Marokko (video)

BORGERHOUT – “We hebben het feestgedruis zo lang mogelijk gedoogd en de mensen hun vreugde gegund,” zegt woordvoerder Willem Migom van de politie van Antwerpen. Maar tegelijkertijd beklemtoont hij dat het gooien van vuurwerk en stenen in de richting van de politie en onschuldigen niet aanvaard kan worden.

Gewonde politiemensen

Dat drie leden van de bemiddelingsteams van de Antwerpse politie gewond zijn geraakt, noemt hij dan ook extra spijtig. “Want deze politiemensen werken in burger en gaan in dialoog om juist confrontaties en escalatie te vermijden,” zegt Migom.

Menselijke ketting

Aanvankelijk was de sfeer op de Turnhoutsebaan grotendeels uitgelaten. De politie sloot de baan af ter hoogte van het kruispunt met de Ommeganckstraat. Om een confrontatie tussen de feestvierders en de politie te voorkomen, vormden sociaal werkers en autoriteitsfiguren uit de Marokkaanse gemeenschap daar een menselijke ketting.

Kruispunt Kerkstraat

De feestvierders verplaatsten zich naar het kruispunt van de Turnhoutsebaan met de Kerkstraat. Daar werden verschillende vuurpijlen en vuurwerk in de lucht geschoten. Er werd vuurwerk op de rijweg, naar vuilnisbakken en ook naar politiemensen gesmeten.

Omsluiting

De politie maande iedereen aan om het kruispunt te verlaten. “Een groep van negenentwintig mensen werd door de politie omsloten en bestuurlijk gearresteerd omdat zij nog steeds de weg blokkeerden, de plaats niet wensten te verlaten en regelmatig vuurwerk afstaken,” bevestigt politiewoordvoerder Willem Migom.

Twee omstaanders die het optreden van de politie op de Turnhoutsebaan bemoeilijkten, werden ook opgepakt. Alle arrestanten werden met een bus naar het politiekantoor op de Noorderlaan gebracht en in de loop van de avond en nacht vrijgelaten.

 

Gewonde politiemensen en arrestaties na overwinning van Marokko Borgerhout Turnhoutsebaan politie Antwerpen WK2022 Rode Duivels Borgerhout TV Kerkstraat OmmeganckstraatGewonde politiemensen en arrestaties na overwinning van Marokko Borgerhout Turnhoutsebaan politie Antwerpen WK2022 Rode Duivels Borgerhout TV Kerkstraat OmmeganckstraatGewonde politiemensen en arrestaties na overwinning van Marokko Borgerhout Turnhoutsebaan politie Antwerpen WK2022 Rode Duivels Borgerhout TV Kerkstraat OmmeganckstraatGewonde politiemensen en arrestaties na overwinning van Marokko Borgerhout Turnhoutsebaan politie Antwerpen WK2022 Rode Duivels Borgerhout TV Kerkstraat OmmeganckstraatGewonde politiemensen en arrestaties na overwinning van Marokko Borgerhout Turnhoutsebaan politie Antwerpen WK2022 Rode Duivels Borgerhout TV Kerkstraat OmmeganckstraatGewonde politiemensen en arrestaties na overwinning van Marokko Borgerhout Turnhoutsebaan politie Antwerpen WK2022 Rode Duivels Borgerhout TV Kerkstraat OmmeganckstraatGewonde politiemensen en arrestaties na overwinning van Marokko Borgerhout Turnhoutsebaan politie Antwerpen WK2022 Rode Duivels Borgerhout TV Kerkstraat OmmeganckstraatGewonde politiemensen en arrestaties na overwinning van Marokko Borgerhout Turnhoutsebaan politie Antwerpen WK2022 Rode Duivels Borgerhout TV Kerkstraat Ommeganckstraat