Sociale organisatie SAAMO koopt oud bankgebouw op Turnhoutsebaan (video)

BORGERHOUT - De sociale opbouworganisatie SAAMO Antwerpen heeft het oude bankgebouw aan de Turnhoutsebaan in Borgerhout gekocht. De verkoopakte wordt midden januari 2023 bij de notaris verleden. Het gebouw van ongeveer 750 vierkante meter groot stond te koop voor 1,6 miljoen euro.

Sociaal secretariaat

Heidi Zwaenepoel van SAAMO bevestigt het nieuws van de aankoop van het pand. Ze legt uit dat het de bedoeling is om in het oude bankgebouw op de Turnhoutsebaan een variant van het huidig sociaal secretariaat van SAAMO in de Gasstraat onder te brengen. “Maar dat is werk voor nadien. Nu concentreren we ons op de financiële en administratieve afhandeling van de verkoop,” zegt ze.

Plannen maken

Pas nadat de verkoop in januari definitief is, zal SAAMO met de praktische invulling van het pand beginnen. “We moeten plannen maken en berekenen hoeveel plaats er beschikbaar is voor de noden en de verschillende werkingen van onze eigen organisatie. Andere organisaties zouden graag bij ons willen vestigen maar het is nu nog niet duidelijk of daarvoor voldoende ruimte zal zijn,” verduidelijkt  Heidi Zwaenepoel.

Borgerbaan blijft

Zwaenepoel beklemtoont dat het buurthuis Borgerbaan van SAAMO op de Turnhoutsebaan nummer 236 in Borgerhout niet zal verhuizen.  

Tevreden verkoper

Het oude bankgebouw was eigendom van Citibee, dat ook de gelijknamige, aanpalende, duurzame parkeergarage langs de zijde van het Moorkensplein bezit. “We zijn enorm blij dat dankzij SAAMO dit oude bankgebouw een sociaal geëngageerde functie op de Turnhoutsebaan krijgt,” zegt Chris Poulissen van Citibee. 

Sociale organisatie SAAMO koopt oud bankgebouw op Turnhoutsebaan Borgerhout TV Sociale organisatie SAAMO koopt oud bankgebouw op Turnhoutsebaan Borgerhout TV Sociale organisatie SAAMO koopt oud bankgebouw op Turnhoutsebaan Borgerhout TV Sociale organisatie SAAMO koopt oud bankgebouw op Turnhoutsebaan Borgerhout TV