..

Controle in alle horeca- en voedingszaken van Borgerhout (video)

BORGERHOUT - Binnen enkele weken worden alle horeca- en voedingszaken uit Borgerhout gecontroleerd. Deze inspectie wordt uitgevoerd door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).

Van 14 tot 21 maart

“Tijdens de controleactie tussen 14 en 21 maart zullen alle  operatoren en handelaars die actief zijn in de distributiesector gecontroleerd worden. Het gaat dus onder andere over bakkers, slagers, horecazaken en grootkeukens,” bevestigt Stijn Hermans van het FAVV aan Borgerhout TV.  

Opleiding

De geviseerde Borgerhoutse bedrijven werden vooraf op de hoogte gebracht van de controle. Vorige week vrijdag kregen ze een opleiding om zich op die inspectie voor te bereiden.

“De bedoeling van die actie is effectief controleren maar ook een beetje sensibiliseren. Vandaar dat we die opleiding geven,” legt Hermans van het Agentschap uit.

Brochure

Tijdens de opleiding van vrijdag kwamen de belangrijkste elementen van zo’n inspectie aan bod. De bijna 50 aanwezige handelaars en voedingsbedrijven kregen die dag een brochure met concrete informatie over de manier waarop er gecontroleerd zal worden.

Eén keer per jaar

Dergelijke vooraf aangekondigde controleactie met begeleiding en informatie gebeurt maar één keer per jaar. De andere controles van het Agentschap worden niet aangekondigd. Een verwittigd man is er dus twee waard.

 

Controle in alle horeca- en voedingszaken van BorgerhoutControle in alle horeca- en voedingszaken van BorgerhoutControle in alle horeca- en voedingszaken van BorgerhoutControle in alle horeca- en voedingszaken van BorgerhoutControle in alle horeca- en voedingszaken van Borgerhout