..

Handelaarsvereniging BOHO 2140 betreurt dalende subsidie (video)

BORGERHOUT - De handelaarsvereniging BOHO 2140 van de Turnhoutsebaan in Borgerhout heeft voor de vijfde keer een netwerkavond georganiseerd. Nico Volckeryck van UNIZO Antwerpen Stad gaf in een presentatie uitleg over de werking en de voordelen van een handelaarsvereniging.

Voorzitter Joost Sierens van BOHO 2140 was tevreden. “Veel mensen en handelaars vragen zich dikwijls af  wat zo’n handelaarsvereniging eigenlijk doet. De presentatie van collega Nico heeft laten zien dat een handelaarsvereniging heel veel doet en een meerwaarde voor een buurt kan betekenen,” zei Sierens.

Dalende subsidie

Ondanks zijn positieve ervaring met het geleverde werk in Borgerhout, betreurde Sierens in zijn toespraak dat de subsidies voor BOHO 2140 gedaald zijn. “De voorbije twee jaar hebben we onze subsidies met 35 procent zien verminderen. Dit vind ik voor onze toch wel zeer dynamische handelaarsvereniging een heel spijtige zaak,” beklemtoonde de voorzitter.

Samenwerken

BOHO 2140 plant voor 2018 de klassieke evenementen op en rond de Turnhoutsebaan en een samenwerking voor een kerst- en ramadanmarkt. “Met de buurt kunnen samenwerken is voor ons heel belangrijk,” onderlijnt Sierens.

Rondleiding

De netwerkavond werd afgesloten met een rondleiding in het vernieuwde districtshuis van Borgerhout.

 

Handelaarsvereniging BOHO 2140 betreurt dalende subsidieHandelaarsvereniging BOHO 2140 betreurt dalende subsidie