..

Blijf uit de buurt van Antwerpse ring (video)

BORGERHOUT - De verkeershinder op de ring rond Antwerpen blijft aanhouden. Gisteren verloor een vrachtwagen ter hoogte van Borgerhout een lading siliconen waardoor het wegdek daar spekglad werd. Ondanks verschillende reinigingsacties vannacht en vandaag zit de smurrie nog steeds in de poriën van het wegdek.

“Op dit moment zijn er nog steeds twee rijstroken afgesloten. Door de siliconen is het wegdek daar te glad om er veilig over te rijden”, zegt woordvoerder Jef Schoenmaekers van Wegen en Verkeer Antwerpen. Hij verwacht dat deze rijstroken ook tijdens de avondspits afgesloten zullen blijven. “We raden mensen aan om de omgeving te vermijden en het openbaar vervoer te gebruiken”, zegt Schoenmaekers.

Fijnfrezen van wegdek

Wegen en Verkeer zal in de loop van woensdagavond met gespecialiseerde freesmachines een zeer dun laagje van het getroffen wegdek wegfrezen. Door slechts een laagje van enkele millimeters weg te frezen, wordt er geen schade aan het beton toegebracht en zullen er geen verdere herstellingswerken nodig zijn.

Test

Deze methode zal eerst getest worden op een proefstrook van zo’n 100 meter. Als dit het gewenste resultaat oplevert, wordt vervolgens het hele stuk van 1,1 km op die manier aangepakt. Pas na de test zal AWV een inschatting kunnen geven op welke termijn het wegdek kan worden vrijgegeven.

Blijf op de hoogte

Via www.verkeerscentrum.be blijf je op de hoogte van de verkeerstoestand en de siliconenfiles op en rond de Antwerpse ring. 

Blijf uit de buurt van Antwerpse ring Borgerhout TVBlijf uit de buurt van Antwerpse ring Borgerhout TVBlijf uit de buurt van Antwerpse ring Borgerhout TVBlijf uit de buurt van Antwerpse ring Borgerhout TV Jef SchoenmaekersBlijf uit de buurt van Antwerpse ring Borgerhout TVBlijf uit de buurt van Antwerpse ring Borgerhout TV