Bart de Wever: “Dit was pure verkeersterreur!” (video)

BORGERHOUT/ANTWERPEN – “Dit ging over pure verkeersterreur! Mensen die over voetpaden rijden, vol gas, kruispunten blokkeren, het verkeer blokkeren, … echt levensgevaarlijke toestanden. Ja, daar kan je zeker geen oogje voor dichtknijpen.” zegt burgemeester De Wever verontwaardigd.

Kordaat optreden

“De politie heeft opgetreden en heeft ze klemgereden. Er is geverbaliseerd, er zaten mensen tussen zonder rijbewijs, en zelfs iemand die nog een gevangenisstraf had openstaan … dit waren geen vrolijke mensen. In zo’n geval moet je kordaat optreden.”

Geen tolerantiepolitiek

Op de uitspraak van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon dat de beteugeling van roekeloze trouwstoeten een lokale bevoegdheid is, antwoordde De Wever bevestigend. “Op verkeersinbreuken hebben wij geen tolerantiepolitiek. Als het zo grof is, grijpen wij heel acuut in. Dan sturen we achteraf niet zomaar een boete zoals vaak gebeurt. Maar hier was het van een orde van grootte om het onmiddellijk stil te leggen.” beklemtoont hij.  

Levensgevaarlijk

“Daar waren toestanden bij die echt levensgevaarlijk waren. Als je over voetpaden begint te scheuren, rubber begint te verbranden op kruispunten die je dan blokkeert, daar kunnen echt heel erge ongelukken van komen.”

Strenger toezicht

Op de vraag of hij aan de politie opdracht zal geven om op roekeloze trouwstoeten strenger toe te zien, antwoordde De Wever dat die opdracht al aan de politie was gegeven. “En dat is gisteren ook gebeurd.” besluit hij.  

Bart de Wever: “Dit was pure verkeersterreur!” Borgerhout TVBart de Wever: “Dit was pure verkeersterreur!” Borgerhout TVBart de Wever: “Dit was pure verkeersterreur!” Borgerhout TV