Politie stopt roekeloze trouwstoet in Borgerhout (video)

BORGERHOUT - De politie van Antwerpen heeft zaterdagnamiddag een colonne van tien auto’s klemgereden in de Kroonstraat in Borgerhout. Het ging om een trouwstoet die kort daarvoor driftig toeterend de tram-bus-baan en enkele kruispunten van de Turnhoutsebaan had geblokkeerd.

Gevaarlijk

De bestuurders van deze wagens reden met onaangepaste snelheid en maakten met gierende banden slipmaneuvers. Andere weggebruikers en voetgangers kwamen hierdoor in gevaar. Heel wat mensen belden de politie. Die kwam ter plaatse en maande de bestuurders aan om zich verantwoordelijk in het verkeer te gedragen.

Klemgereden

Omdat hier geen gevolg aan werd gegeven, hield de politie de trouwstoet tegen in de Kroonstraat, een zijstraat van de Turnhoutsebaan. Iedereen werd gecontroleerd. De betrokkenen reageerden verbolgen en ter hoogte van de Bleekhofstraat werd het even onrustig. Eén persoon werd opgepakt wegens een bevel tot gevangenneming. Een andere bestuurder reed zonder rijbewijs.

Talrijke verkeersinbreuken

Ter plaatse werden voor de begane verkeersinbreuken verschillende PV’s opgesteld. De kans is groot dat er nog bij zullen komen want de politie onderzoekt de camerabeelden van de Turnhoutsebaan op nog meer verkeersinbreuken. 

Politie stopt roekeloze trouwstoet in Borgerhout (video)Politie stopt roekeloze trouwstoet in Borgerhout (video)Politie stopt roekeloze trouwstoet in Borgerhout (video)Politie stopt roekeloze trouwstoet in Borgerhout (video)Politie stopt roekeloze trouwstoet in Borgerhout (video)