..

Verdachte van geweld tegen politie in Borgerhout blijft aangehouden (video)

BORGERHOUT - Tijdens een politieinterventie aan het Jan De Laetplein in Borgerhout zondagmiddag heeft een inspecteur een slag in het gezicht gekregen. Een tweede inspecteur werd door een omstaander in de rug besprongen en tegen de grond gewerkt. De dader sloeg op de vlucht maar werd uiteindelijk opgepakt. Het Antwerpse parket bevestigde vandaag zijn aanhouding.

“Er zijn ernstige aanwijzingen dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan opzettelijke slagen en verwondingen aan agent en aan weerspannigheid in bende,” zegt woordvoerder Lentle Jespers van het parket van Antwerpen.

Aanhoudingsmandaat

Ze voegt eraan toe dat de verdachte reeds bij het gerecht bekend was en inmiddels voor de onderzoeksrechter werd voorgeleid. Deze besloot om hem onder aanhoudingsmandaat te plaatsen

Onaanvaardbaar

Het parket van Antwerpen tilt zeer zwaar aan geweld tegen de politie. “Zoals het parket reeds heeft meegegeven naar aanleiding van eerdere, gelijkaardige feiten, tillen we zeer zwaar aan geweld tegen politiediensten en zullen we zeer streng en consequent blijven optreden,” onderlijnt Jespers.

Onderzoek

De juiste omstandigheden waarin de feiten plaatsvonden, worden verder onderzocht. 

Verdachte van geweld tegen politie in Borgerhout blijft aangehouden Borgerhout TV