Massale opkomst in De Roma voor overkapping Antwerpse Ring (foto's)

 

BORGERHOUT – In zaal De Roma was het maandagavond drummen geblazen. Een volledige gevulde zaal, tot in de nok toe. Zelfs vanuit de foyer volgenden geïnteresseerde burgers de uiteenzettingen in de zaal over het plan van Ringland om de Antwerpse Ring  te overkappen. Volgens medewerkers van de Roma waren zeker 1.600 mensen aanwezig.

Tijdens het eerste deel van de avond werd Ringland inhoudelijk toegelicht. Later gaven verschillende artiesten in deel twee een ode aan Ringland.

Draagvlak

De ontwerpers van Ringland, het team van Peter Vermeulen van studiebureau Stramien, vragen dat de Vlaamse regering een prioriteit maakt van de overkapping van de Ring. Ze werkten hiervoor een helder plan uit dat op enkele maanden tijd een groot maatschappelijk draagvlak creëerde.

Geeft verkiezingskoorts Ringland vleugels?

Maar ook op politiek vlak gaat het plan van Ringland niet onopgemerkt voorbij. S.pa liet eerder op de dag  in een persmededeling weten dat de overkapping van de Ring in het volgend Vlaams regeerakkoord moet opgenomen worden.  En tijdens het weekend verklaarden zowel Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) als Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) dat ze openstaan voor het idee om de Antwerpse ring te overkappen. Afwachten of Ringland een blijvende stempel zal drukken op de verkiezingen van 25 mei.

Hieronder een greep uit de talrijke tweets op Twitter over de infovergadering van Ringland in de Roma in Borgerhout: 

 Geweldig! Zo veel enthousiast volk in de roma! Full house!

 

 We starten bijna! De zaal zit vol maar we voorzien extra capaciteit. Net zoals op de ring!

 

 Roma volle bak voor . Indrukwekkende powerpoint van mensen die verder durven denken dat 5 minuten

 

 BAM tracé niet combineerbaar met . Open Vld is duidelijk: schrap huidige beslissing van , kies voor volledige overkapping.

 

 

Regeringspartijen vragen grondig onderzoek overkapping. De vraag is: zijn ze bereid om af te stappen van het BAM-traject ?

Overvolle Roma voor presentatie . Meer maatschappelijk draagvlak op een maand tijd dan BAM-tracé in 10 jaar.

 

Man man man, wat een avond in de Roma. Die overkapping komt er aan.

 

Kiezen voor duurzame stadsontwikkeling voor =A= is kiezen voor overkappen en oosterweel-noord en met BAM-tracé te kappen

 

1.600 voor ringland in De RomaMensen volgen de uiteenzetting zelfs vanuit de foyer van de RomaBezoekers vullen de kaart zelf aanRingland