Fernand Huts van Katoen Natie kiest architect voor renovatie Boerentoren (video)

ANTWERPEN - Als het van Fernand Huts van Katoen Natie afhangt, zal de Boerentoren in Antwerpen er binnen enkele jaren heel anders uitzien.

Beleving

Huts beloofde tijdens de voorstelling van het project dat er in de toekomst geen hotels of appartementen in de boerentoren komen. Wel komt er winkelruimte, heel veel ruimte voor cultuur, een dakterras met beelden en veel horeca "om de bezoekerservaring zo aangenaam mogelijk te maken".

Wereldberoemd

Daniel Libeskind is een Pools-Joodse architect, in 1965 genaturaliseerd tot Amerikaans staatsburger. Hij tekende het Felix-Nussbaum-Haus in Osnabrück, de nieuwe vleugel van het Joodse Museum in Berlijn, het Holocaust Namenmonument in Amsterdam en een nieuwe congreszaal in Bergen. 

Cultuurtempel

Twee jaar geleden kocht Fernand Huts de Antwerpse wolkenkrabber. Hij zei toen dat hij er een cultuurtempel van wil maken. "Een cultuurtoren en een panoramische toren voor de Antwerpenaren, Vlamingen en internationale bezoeker. Kortom het betreft het teruggeven van de Boerentoren aan de burgers en samenleving," zei hij aan Borgerhout TV.

Vergunningen

De ontmanteling van de binnenkant en het verwijderen van het asbest in de toren zal nog drie jaar duren. Het plan dat Huts dinsdag bekend maakte, moet nog voorgesteld worden aan de diverse publieke diensten zoals bouwmeester, erfgoed, ruimtelijke ordening, brandweer, bouwvergunningen en talloze andere diensten en kan nog aanpassingen ondergaan. Het Antwerpse architectenbureau ELD en projectontwikkelaar ION uit Waregem zijn mee in het project betrokken.

 

Fernand Huts van Katoen Natie kiest architect Daniel Libeskind voor renovatie Boerentoren Borgerhout TV