Actievoerders De Zevensprong pleiten voor betere luchtkwaliteit (video)

BORGERHOUT –  Vrijdagochtend voerden leerlingen en hun ouders actie aan de Borgerhoutse basisschool De Zevensprong. Ze doen dat al enkele jaren telkens op één vrijdagochtend per maand. Hiermee vragen ze maatregelen voor een betere luchtkwaliteit. Dit schooljaar gaan ze nu zelf de luchtkwaliteit in de buurt en in de school zelf meten.  

“Wij hebben samen met Recht op Lucht en met de steun van het district Borgerhout drie meetpunten in onze school. Eentje aan de schoolpoort, buiten de school dus, ééntje op de speelplaats en ééntje in een klaslokaal. We gaan elke maand gedurende het hele schooljaar de luchtkwaliteit volgen. Dat gaat ons een heel mooi beeld geven doorheen de seizoenen heen over de evolutie van de luchtkwaliteit,” vertelt actievoerster Evi Bultinck.

Men verwacht tegen het einde van het schooljaar een volledig beeld van de metingen.

 

Actievoerders De Zevensprong pleiten voor betere luchtkwaliteit Borgerhout TVActievoerders De Zevensprong pleiten voor betere luchtkwaliteit Borgerhout TVActievoerders De Zevensprong pleiten voor betere luchtkwaliteit Borgerhout TVActievoerders De Zevensprong pleiten voor betere luchtkwaliteit Borgerhout TVActievoerders De Zevensprong pleiten voor betere luchtkwaliteit Borgerhout TVActievoerders De Zevensprong pleiten voor betere luchtkwaliteit Borgerhout TVActievoerders De Zevensprong pleiten voor betere luchtkwaliteit Borgerhout TV