Jeugdschepen Jinnih Beels zet jongeren in de bloemetjes (video)

do 6 mei 2021 - 15:56 -- redactie

BORGERHOUT - Tijdens de ramadan van dit jaar werken meer jongeren dan anders mee aan de voedselpakketten voor mensen die het financieel niet gemakkelijk hebben. Die toename is opvallend want wegens de coronamaatregelen hebben de jongeren het al niet gemakkelijk.

Onder de indruk

“Ik ben hier uitgenodigd door de jongeren om mee te komen helpen de voedselpakketten voor te bereiden. En wat kom ik hier nog doen? Hen eigenlijk in de bloemetjes zetten omdat de laatste weken en maanden komen de jongeren heel negatief in beeld,” zegt jeugdschepen Jinnih Beels aan Borgerhout TV. Volgens haar doet de meerderheid van de jongeren het ondanks het feit dat ze het moeilijk hebben heel goed. “En dan komen ze hier uit solidariteit voor anderen voedselpakketten maken. Dat is echt knap en dat verdient een applaus,” verklaart Beels.

Jongeren dankbaar

Maar Beels kreeg van de jongeren zelf een applaus. Zij waren enorm blij met haar bezoek dat ze als een blijk van erkenning voor de grote en kleine problemen van de jongeren beschouwen.

“Zij komt voor een positieve reden. Zoals ze zelf zei, komen wij jongeren de laatste tijd negatief in het nieuws. Daarom is het zo belangrijk dat zij ook eens aan ons denkt en dat zij ons op een positieve manier in het licht wilt zetten,” verduidelijkt studente Dina Bouchih.

Toffe sfeer

Over het vrijwilligerswerk tijdens de ramadan vertelt ze dat dit jaar heel veel mensen komen helpen. “Heel veel jongeren, allemaal om een tandje bij te steken. Ik doe dit ook heel graag. De jongeren die samenkomen. Dat is een heel leuke sfeer,” zegt ze  

Solidariteit

Volgens Jamal Kasmi van Jeugdwerk JES Antwerpen zijn tijdens deze ramadan al vijfhonderd verschillende jongeren vanuit heel Antwerpen komen meehelpen. Hij ziet het aantal verder stijgen. “Wegens corona zijn de meeste activiteiten niet mogelijk. En daarom voelen de jongeren zich goed wanneer ze zich bij JES kunnen engageren en kunnen meehelpen bij het verdelen en voorbereiden van het eten,” zegt Jamal.

800 eieren per dag

En die helpende handen zijn nodig want elke dag worden bij JES in de Borgerhoutsestraat 800 eieren gekookt en verwerkt in het voorgerechtje van het voedselpakket. Ook bij de verdeling van de voedselpakketten bij vzw Al Ikram aan het Laar steken de jongeren graag een handje toe.

 

 

Jeugdschepen Jinnih Beels zet jongeren in de bloemetjes JES Antwerpen Borgerhout TVJeugdschepen Jinnih Beels zet jongeren in de bloemetjes JES Antwerpen Borgerhout TVJeugdschepen Jinnih Beels zet jongeren in de bloemetjes JES Antwerpen Borgerhout TVJeugdschepen Jinnih Beels zet jongeren in de bloemetjes JES Antwerpen Borgerhout TVJeugdschepen Jinnih Beels zet jongeren in de bloemetjes JES Antwerpen Borgerhout TVJeugdschepen Jinnih Beels zet jongeren in de bloemetjes JES Antwerpen Borgerhout TVJeugdschepen Jinnih Beels zet jongeren in de bloemetjes JES Antwerpen Borgerhout TVJeugdschepen Jinnih Beels zet jongeren in de bloemetjes JES Antwerpen Borgerhout TV