Vaccinatiedorp in Borgerhout kan 5.000 mensen per dag vaccineren (video)

di 12 jan 2021 - 13:16 -- redactie

BORGERHOUT - Naast het bestaande covid-19 testdorp op Spoor Oost in Borgerhout komt een tentencomplex waar honderdduizenden Antwerpenaren zullen worden gevaccineerd tegen covid-19. Tegen eind januari zou de bouw klaar moeten zijn.

“Onze doelstelling is: ’s morgens het vaccin in Antwerpen en ’s avonds het vaccin in iemand zijn arm gezet te hebben. Op die manier en als de vaccins aan een goed tempo blijven binnenkomen, zullen we erin slagen om op honderd dagen alle Antwerpenaars hier te vaccineren,” zegt Antwerps schepen voor Volksgezondheid Fons Duchateau.

“Absoluut vaccineren”

Op de vraag of hij zich zal laten vaccineren, antwoordt de schepen met een zeer duidelijk “Absoluut!”. Een voorkeur voor een bepaald vaccin heeft hij niet. “Geen flauw idee. Je zal ook niet de keuze hebben voor dit of dit vaccin.”, zegt de schepen.

Leven hernemen

Burgemeester Bart De Wever zal zich ook laten vaccineren. “Maar wat mij betreft mag ik gerust de laatste Antwerpenaar zijn die het vaccin krijgt. Ik zal geruster zijn als de rest van de bevolking gevaccineerd is en dat we het leven hier kunnen hernemen,” zegt De Wever.

Op de vraag of hij een voorkeur voor een bepaald vaccin heeft, antwoordt hij met een kwinkslag. “Och, geef mij maar het goedkoopste!” Volgens de burgemeester maakt een voorkeur echt niet uit. “Je zal een oproepingskaart krijgen zoals bij de verkiezingen. Die is gekoppeld aan een vaccin. Maar welk vaccin? Dat zal je zelfs niet weten. Ze werken allemaal even goed.” aldus burgemeester De Wever.

Geen Sinksenfoor?

Met de bouw van het vaccinatiedorp op Spoor Oost zal de jaarlijkse Sinksenfoor op deze site waarschijnlijk niet kunnen plaatsvinden.

“Wel dat,… It remains to be seen. Ik ga daar geen uitspraken over doen. Je hebt daar optimistische en meer pessimistische timings in. Ik ga uit van het beste. Maar we zullen dat zien,” reageert burgermeester De Wever.

Vaccinatiedorp in Borgerhout kan 5.000 mensen per dag vaccineren Borgerhout TV Spoor Oost Bart De Wever Fons DuchateauVaccinatiedorp in Borgerhout kan 5.000 mensen per dag vaccineren Borgerhout TV Spoor Oost Bart De Wever Fons DuchateauVaccinatiedorp in Borgerhout kan 5.000 mensen per dag vaccineren Borgerhout TV Spoor Oost Bart De Wever Fons DuchateauVaccinatiedorp in Borgerhout kan 5.000 mensen per dag vaccineren Borgerhout TV Spoor Oost Bart De Wever Fons DuchateauVaccinatiedorp in Borgerhout kan 5.000 mensen per dag vaccineren Borgerhout TV Spoor Oost Bart De Wever Fons DuchateauVaccinatiedorp in Borgerhout kan 5.000 mensen per dag vaccineren Borgerhout TV Spoor Oost Bart De Wever Fons Duchateau