Tentoonstelling 15 jaar Wolkenbreiers te zien op Borgerhout TV (video)

di 15 dec 2020 - 16:52 -- redactie

BORGERHOUT – De deuren van de tentoonstelling voor de vijftiende verjaardag van de Wolkenbreiers, dat is een radioprogramma over kunst en cultuur op Radio Centraal, zijn wegens corona al een tijd gesloten. Maar daar is nu een oplossing voor.

Interviews met de kunstenaars 

“Omwille van de lockdown is het verboden om bezoekers te ontvangen. Daarom nodigen we u uit om samen met Borgerhout TV mee te komen en te genieten van de interviews en de werken van de kunstenaars,” legt initiatiefnemer en Wolkenbreier Leo Reijnders uit.

Marc Schepers

Kunstenaar Marc Schepers bijt de spits af. Hij maakte op de ramen van de tentoonstellingsruimte Plein Magazijn collages in de vorm van dansende figuren van oude krantenartikelen waar media en muziek of culturele activiteiten een hoofdrol spelen. Hij heeft niet alleen de ramen bewerkt maar ook een installatie gecreëerd op een buitenmaatse grote tafel in dezelfde ruimte.

Wolkenbreier Leo Reijnders: “Marc Schepers is ook de oprichter en initiatiefnemer van Ruimte Morguen. Dat is één van de meest eigenzinnige kunstruimtes in Antwerpen van de laatste 30-35 jaar. Luc Tuymans is mede oprichter van Ruimte Morguen meende ik te weten. Marc Schepers heeft sinds de jaren 80 ook werk in de collectie van het Muhka.”

Tentoonstelling 15 jaar Wolkenbreiers te zien op Borgerhout TV Marc Schepers Leo Reijnders Plein MagazijnTentoonstelling 15 jaar Wolkenbreiers te zien op Borgerhout TV Marc Schepers Leo Reijnders Plein MagazijnTentoonstelling 15 jaar Wolkenbreiers te zien op Borgerhout TV Marc Schepers Leo Reijnders Plein MagazijnTentoonstelling 15 jaar Wolkenbreiers te zien op Borgerhout TV Marc Schepers Leo Reijnders Plein MagazijnTentoonstelling 15 jaar Wolkenbreiers te zien op Borgerhout TV Marc Schepers Leo Reijnders Plein MagazijnTentoonstelling 15 jaar Wolkenbreiers te zien op Borgerhout TV Marc Schepers Leo Reijnders Plein MagazijnTentoonstelling 15 jaar Wolkenbreiers te zien op Borgerhout TV Marc Schepers Leo Reijnders Plein MagazijnTentoonstelling 15 jaar Wolkenbreiers te zien op Borgerhout TV Marc Schepers Leo Reijnders Plein Magazijn