Speur mee naar de Borgerhoutse Reuskens (video)

ma 14 dec 2020 - 15:18 -- redactie

BORGERHOUT –  “In opdracht van het district en Antwerpen ben ik hier een raadselachtige verdwijning aan het onderzoeken,” vertelt speurneus van dienst Johan Petit aan Borgerhout TV.

Sinds de verdwijning van de reuskens van Borgerhout Reus, Reuzin, Kinnebaba en Dolfijn zit hij echt met zijn handen in het haar. Naar eigen zeggen heeft hij ze overal gezocht. “Er zijn aanwijzingen gesignaleerd, in de winkels van Borgerhout zijn er overal aanwijzingen te vinden. Maar het zijn er zoveel dat het mij niet lukt om ze allemaal bijeen te krijgen,” vertelt een bijna wanhopige Johan.

Daarom doet hij een oproep aan de Borgerhoutenaren om hem te helpen. “Hier is een prachtige speurkaart waarmee je allemaal tips kan verzamelen en zo te weten komt waar de reuskens liggen,” verduidelijkt hij.

Reuzenspeurtocht

Het zijn de Borgerhoutse handelaarsvereniging Boho2140 en VZW De Reuzen die deze reuzenspeurtocht organiseren. “De Reuskens zijn onze vaste klanten, wij moeten ze absoluut terugvinden,” zegt Joost Sierens van handelaarsvereniging Boho2140. Ook hij roept iedereen, jong en oud, op om mee te helpen zoeken. “Wie ons over de locatie van de Reuskens de ultieme tip geeft, wordt beloond!” voegt hij eraan toe.

Respecteer de coronamaatregelen

Districtsburgemeester Marij Preneel noemt de zoektocht naar de Reuskens een fantastisch initiatief. Maar ze maant meteen aan tot grote voorzichtigheid. “Doe het alsjeblieft veilig. Als jullie mee gaan zoeken op de Turnhoutsebaan, doe dat dan in je bubbel en draag een mondmasker!” zegt ze.  

Speurkaart

Met de speurkaart en aanwijzingen in de etalages van winkels op en rond de Turnhoutsebaan moet je proberen de reuskens terug te vinden. Onder de deelnemers worden 2 fietsen en 100 aankoopbonnen voor een totale waarde van 4.000 euro verloot. De bonnen zijn aangekocht bij lokale handelaars die tijdens de lockdownperiode gesloten waren. En voor elke ingeleverde speurkaart doneert Boho2140 één euro aan hulporganisatie Al Ikram.

De reuzenspeurtocht loopt van maandag 14 december tot maandag 11 januari. Speurkaarten zijn te verkrijgen bij de lokale handelaren, het districtshuis op het Moorkensplein en via www.reuskens.be. 

Speur mee naar de Borgerhoutse Reuskens Reuzenspeurtocht Borgerhout tv Gazet van Borgerhout reuzenstoet reuskensSpeur mee naar de Borgerhoutse Reuskens Reuzenspeurtocht Borgerhout tv Gazet van Borgerhout reuzenstoet reuskensSpeur mee naar de Borgerhoutse Reuskens Reuzenspeurtocht Borgerhout tv Gazet van Borgerhout reuzenstoet reuskensSpeur mee naar de Borgerhoutse Reuskens Reuzenspeurtocht Borgerhout tv Gazet van Borgerhout reuzenstoet reuskensSpeur mee naar de Borgerhoutse Reuskens Reuzenspeurtocht Borgerhout tv Gazet van Borgerhout reuzenstoet reuskensSpeur mee naar de Borgerhoutse Reuskens Reuzenspeurtocht Borgerhout tv Gazet van Borgerhout reuzenstoet reuskensSpeur mee naar de Borgerhoutse Reuskens Reuzenspeurtocht Borgerhout tv Gazet van Borgerhout reuzenstoet reuskensSpeur mee naar de Borgerhoutse Reuskens Reuzenspeurtocht Borgerhout tv Gazet van Borgerhout reuzenstoet reuskens