Schepen Tom Meeuws op zoek naar nieuwe partner voor Peperbus (video)

vr 11 sep 2020 - 11:39 -- redactie

BORGERHOUT - De Sint-Jan-Evangelistkerk beter bekend als de Peperbus in Borgerhout wordt dan toch geen bedrijvencentrum. Initiatiefnemer Unizo zegt dat het project wegens corona financieel niet rendabel is en heeft zich onverwacht teruggetrokken.

Teleurgesteld

“Ik was vooral wat teleurgesteld. Unizo had de ruggengraat. Ik vond het een heel goed project dat de vorige baas van Unizo Sofi Van Ussel heeft willen doen. Dat is denk ik nog altijd fantastisch,” reageert schepen voor erediensten Tom Meeuws.

Beloftevol plan in 2018

Twee jaar geleden startte Unizo met plannen voor een herbestemming van de Peperbus. De bedoeling was de kerk te transformeren tot polyvalente kantoorruimtes, coworking-spaces, netwerk- en vergaderfaciliteiten. Er zou ook plaats zijn voor de buurt, voor de districtsbibliotheek en voor les-en opleidingslokalen.

Zeer concreet in 2019

In mei van vorig jaar werden de plannen zeer concreet en besliste het bisdom Antwerpen om in het kader van het project van unzio de Peperbus aan de eredienst te onttrekken.

“Als dit project van Unizo kan doorgaan. En vandaag zijn we dus zover. De burgerlijke autoriteiten, de Vlaamse regering, stad Antwerpen, de kerkfabriek, .. iedereen slaat de handen in elkaar. In functie van dat project kunnen wij zeggen… daarvoor kan de kerk aan de eredienst onttrokken worden,” zei bisschop Johan Bonny toen aan Borgerhout TV.

Aan eredienst onttrokken

Die onttrekking aan de eredienst is intussen gebeurd. Maar Unizo is er vandaag niet meer bij. En dat is een tegenslag voor de stad Antwerpen en voor Borgerhout. Schepen voor erediensten Tom Meeuws moet dus op zoek naar een nieuwe partner voor de Peperbus.

Op zoek naar nieuwe partner

“We gaan de tijd nemen om terug te zoeken naar iets fijns, waar de buurt iets aan heeft. Waar Borgerhout iets aan heeft. Ik wil ook met het district in Borgerhout gaan samenzitten, zegt hij aan Borgerhout TV.

Geen supermarkt

Een supermarkt mag de Peperbus niet worden. Maar de kans dat een nieuwe partner van het formaat van Unizo snel gevonden wordt, is eerder klein.

Schepen Tom Meeuws op zoek naar nieuwe partner voor Peperbus Unizo Borgerhout TVSchepen Tom Meeuws op zoek naar nieuwe partner voor Peperbus Unizo Borgerhout TVSchepen Tom Meeuws op zoek naar nieuwe partner voor Peperbus Unizo Borgerhout TVSchepen Tom Meeuws op zoek naar nieuwe partner voor Peperbus Unizo Borgerhout TVSchepen Tom Meeuws op zoek naar nieuwe partner voor Peperbus Unizo Borgerhout TVSchepen Tom Meeuws op zoek naar nieuwe partner voor Peperbus Unizo Borgerhout TVSchepen Tom Meeuws op zoek naar nieuwe partner voor Peperbus Unizo Borgerhout TVSchepen Tom Meeuws op zoek naar nieuwe partner voor Peperbus Unizo Borgerhout TV