Brug over Plantin en Moretuslei wordt fiets- en wandelpad (video)

vr 4 sep 2020 - 10:15 -- redactie

BORGERHOUT - De spoorwegbrug over de Plantin en Moretuslei wordt op termijn een conflictvrije, veilige verbinding voor voetgangers en fietsers. Dat is mogelijk omdat de spooractiviteiten van Infrabel daar afgebouwd worden.

Spoorpark

De ruimte die hierdoor vrijkomt zal na ontharding en vergroening mee deel uitmaken van het Spoorpark. Dat loopt op en parallel aan de verhoogde spoorweg van de Draakplaats in Zurenborg tot en met Park Spoor Noord. Het moet een aangename publieke ruimte worden die verschillende wijken, groenzones en sport- en cultuurvoorzieningen aan elkaar rijgt en toegankelijk maakt. Het wordt een plek om te verblijven, fietsen of wandelen.

Fiets- en wandelpad

“In de toekomst is het de bedoeling dat mensen deze brug kunnen gebruiken als een doorgang van Zurenborg richting Borgerhout. Over die brug zullen we ook een kwalitatief fietspad leggen en een goed wandelpad dat die twee wijken op een veilig manier met elkaar verbindt,” vertelt schepen voor mobiliteit Koen Kennis aan Borgerhout TV.

Wijken verbinden

Die verbinding loopt via een nog te bouwen helling aan het Luitenant Naeyaertplein naar de helling die uitkomt op de Draakplaats in Zurenborg. De buurtbewoners zullen bij het project betrokken worden.

“Het is zo dat binnenkort de nieuwsbrieven zullen verspreid worden in de wijken hier rond. En dat dan mensen mee zullen kunnen nadenken over de invulling, de manier van aankleden van heel dit gebied,” zegt schepen kennis.

Start

Het stadsbestuur wil dit project nog tijdens de huidige bestuursperiode opstarten.

 

Brug over Plantin en Moretuslei wordt fiets- en wandelpad Koen Kennis Borgerhout TVBrug over Plantin en Moretuslei wordt fiets- en wandelpad Koen Kennis Borgerhout TVBrug over Plantin en Moretuslei wordt fiets- en wandelpad Koen Kennis Borgerhout TVBrug over Plantin en Moretuslei wordt fiets- en wandelpad Koen Kennis Borgerhout TV