Schepen Jinnih Beels in Borgerhoutse school op eerste schooldag (video)

di 1 sep 2020 - 17:19 -- redactie

BORGERHOUT – De eerst schooldag van het nieuwe schooljaar is in stedelijke basisschool De Horizon in de Betogingstraat in Borgerhout vlot verlopen. Deze school telt 78 kleuters en 100 leerlingen. “Wij zijn een kleine school dus het chaotische is een beetje buiten gebleven,” zei directeur Bjorn Daenekindt. Maar volgens hem zat de vlotte communicatie met de ouders er ook voor iets tussen.

Jinnih Beels

Antwerps onderwijsschepen Jinnih Beels kwam op deze eerste schooldag op bezoek in De Horizon. Ze had de indruk dat de leerlingen eerder ingetogen waren. “Maar ik heb ook vastgesteld dat ze heel blij waren om elkaar fysiek terug te kunnen zien,” zei schepen Beels. Ze voegde er aan toe dat alle leerkrachten en directieleden die ze ontmoette ontzettend enthousiast zijn. “Hoedje af voor deze mensen want zij hebben fantastisch werk gedaan,” voegde ze eraan toe.

Leerachterstand door corona

De Horizon zet al twee jaar sterk in op taalontwikkeling en op ‘leren leren’. Hierdoor is de leerachterstand wegens corona eerder beperkt. “Waar je het grootste verschil ziet, is bij de kinderen die nu naar het eerste leerjaar komen. Zij zaten vorig jaar in de kleuterklas en hebben toch wel een grotere achterstand opgebouwd dan de gewone kinderen uit de lagere school,” legde directeur Daenekindt uit.

Individueel aanpakken

Volgens schepen Beels zal eventuele leerachterstand voor elk kind anders zijn. “Daarom denk ik dat het heel belangrijk is om op maat van elke leerling er voor te zorgen dat we die achterstand wegwerken,” zei de onderwijsschepen. Dat is echter werk voor later want op deze eerste schooldag was het voor de kidneren vooral genieten van terug samen te zijn.

Schepen Jinnih Beels in Borgerhoutse school op eerste schooldag De Horizon Borgerhout TV Stedelijk onderwijs Antwerpen bedrijfsdirecteur Gonda VerhaertSchepen Jinnih Beels in Borgerhoutse school op eerste schooldag De Horizon Borgerhout TV Stedelijk onderwijs Antwerpen bedrijfsdirecteur Gonda VerhaertSchepen Jinnih Beels in Borgerhoutse school op eerste schooldag De Horizon Borgerhout TV Stedelijk onderwijs Antwerpen bedrijfsdirecteur Gonda VerhaertSchepen Jinnih Beels in Borgerhoutse school op eerste schooldag De Horizon Borgerhout TV Stedelijk onderwijs Antwerpen bedrijfsdirecteur Gonda VerhaertSchepen Jinnih Beels in Borgerhoutse school op eerste schooldag De Horizon Borgerhout TV Stedelijk onderwijs Antwerpen bedrijfsdirecteur Gonda VerhaertSchepen Jinnih Beels in Borgerhoutse school op eerste schooldag De Horizon Borgerhout TV Stedelijk onderwijs Antwerpen bedrijfsdirecteur Gonda VerhaertSchepen Jinnih Beels in Borgerhoutse school op eerste schooldag De Horizon Borgerhout TV Stedelijk onderwijs Antwerpen bedrijfsdirecteur Gonda VerhaertSchepen Jinnih Beels in Borgerhoutse school op eerste schooldag De Horizon Borgerhout TV Stedelijk onderwijs Antwerpen bedrijfsdirecteur Gonda Verhaert