Besmet met corona en toch gaan werken (video)

ma 27 jul 2020 - 23:20 -- redactie

BORGERHOUT - Op de Turnhoutsebaan in Borgerhout was een werknemer die positief had getest op Covid-19 maandag nog steeds aan het werk in een buurtwinkel. De politie kwam na een tip van een ongeruste burger ter plaatse en ging meteen over tot een bestuurlijke sluiting van de winkel. De aanwezige klanten kregen de raad om zich onmiddellijk te laten testen.

Dom en asociaal

Professor viroloog Marc Van Ranst noemde in een reactie het gedrag van de man dom, asociaal en gevaarlijk. “Wanneer men positief getest is voor Covid dan gaat men in quarantaine. Dat is gewoon de regel. Wanneer je dat niet doet, dan is dat heel dom, een beetje asociaal ook,” zei Van Ranst.

Gevaarlijk

Hij noemde het gedrag ook gevaarlijk omdat het aan het virus meer kansen geeft om overgedragen te worden. “Om klanten te gaan besmetten. En uiteindelijk krijg je een situatie waar in een hele wijk er heel veel besmettingen zijn. Dit kan niet de bedoeling zijn,” legde Van Ranst uit.

Niet alleen in Borgerhout

Hij voegde er aan toe dat dergelijk gedrag niet alleen in Borgerhout opgemerkt wordt. “Dat is overal zo. En we weten dat dat niet overal goed wordt gevolgd,” onderlijnde hij.  

 

Besmet met corona en toch gaan werken Turnhoutsebaan Marc Van Ranst Borgerhout TV Corona Covid19Besmet met corona en toch gaan werken Turnhoutsebaan Marc Van Ranst Borgerhout TV Corona Covid19Besmet met corona en toch gaan werken Turnhoutsebaan Marc Van Ranst Borgerhout TV Corona Covid19