Gouverneur Berx vraagt om contacten te beperken (video)

vr 24 jul 2020 - 18:58 -- redactie

BORGERHOUT TV: Mevrouw de gouverneur, deze ochtend deed u een opmerkelijke oproep.

GOUVERNEUR BERX: Wel ik heb vooral opgeroepen en een challenge uitgesproken van alsjeblief laat ons onze contacten beperken tot het gezin en een heel beperkte groep vrienden. Liefst een vaste groep vrienden voor de komende twee, drie weken. Niet elke week een wisselende groep van vijftien maar een vaste groep van pakweg vijf, zes (nvdr. het gaat wat betreft vrienden over maximum twee). Ik weet dat het allemaal niet makkelijk is- maar dan wel voor de komende weken.  Dat is ook de enige manier om de contact tracing succesvol te laten verlopen.  Ook om de kans op verspreiding van het virus zoveel als mogelijk te beperken.  En dat is de ultieme boodschap en de ultiem doelstelling.

BORGERHOUT TV: Is de situatie dan zo ernstig?  

GOUVERNEUR BERX: In provincie Antwerpen zitten we aan een reproductiegetal van twee. Dat wil zeggen een exponentiële stijging van het aantal besmettingen.  Dat is bijzonder veel. Dat is terug zoals in het begin van de crisis. Ja, dat zijn echt alarmcijfers.

BORGERHOUT TV: Hoe is de situatie in Borgerhout?

GOUVERNEUR BERX: Ook in Borgerhout zag je dat op een week tijd de cijfers maal vierenhalf zijn gegaan. Dat is ongelooflijk snel. Dus Borgerhout blijft ons toch wel zorgen baren. Maar het is niet alleen Borgerhout. In de hele provincie als u de kaarten ziet in de verschillende kranten dan ziet u hoe donkerrood dat die wel niet kleuren. Er zijn nog een aantal vlekjes die lichter zijn. Maar het is zowel in vele gemeenten waar toch het aantal besmettingen substantieel toeneemt.

 

Gouverneur Berx vraagt om contacten te beperken Corona Borgerhout TV