Tijdelijke coronatestpost opent in Borgerhout (video)

do 23 jul 2020 - 17:44 -- redactie

BORGERHOUT - Vorige week werd duidelijk dat onder meer het district Borgerhout geraakt was door een nieuwe uitbraak van het coronavirus. Sindsdien staat de telefoonlijn van de huisartsen roodgloeiend. Ook de huisartsenwachtpost wordt sinds dit weekend overspoeld door mensen die zich moeten laten testen. Bovendien ligt het triagecentrum voor Borgerhout in Deurne, waardoor veel patiënten de tram nemen om er heen te gaan, wat ook niet de meest veilige situatie is. Daarom vroeg de huisartsenkring aan de grote praktijken om zo veel mogelijk zelf te testen. 

Tijdelijk

Daarom hebben twee grote huisartsenpraktijken samen met het district Borgerhout in de Kattenberg een tijdelijke een coronatestpost geopend. Deze aparte post laat toe om de grote vraag aan coronatesten op korte termijn op te vangen. ”Wij hebben hier een testpost geopend waar de twee grote huisartsenpraktijken in de Eliaertsstraat en aan het Laar -die ongeveer 20.000 patiënten hebben- mogelijke corona patiënten kunnen testen. Zodanig dat ze dat niet moeten doen in hun eigen praktijk. En dat op die manier hun eigen praktijk Covidvrij kan blijven,” zegt districtsschepen Ben Van Duppen.  

Enkel op afspraak

De tijdelijke testpost in de Kattenberg is enkel toegankelijk op afspraak en alleen voor patiënten die patiënt zijn bij één van de twee Borgerhoutse huisartsenpraktijken. “Dus als je denkt dat je een covidbesmetting hebt, neem dan meteen contact op met je huisarts. Die gaat kunnen vertellen op welke plek jij en op welk uur je kan gaan laten testen,” legt schepen Van Duppen uit.

Samen

Deze tijdelijke coronatestpost is het resultaat van een doorgedreven samenwerking. “Wij hebben het voorstel gedaan om het hier te  doen en dan zijn we samen met de diensten van de stad op zoek gegaan..  hoe kunnen we dat op de best mogelijke manier doen. Dat is belangrijk. Ik denk dat het belangrijk is dat we nu samen vooruit gaan om die mensen op het terrein te ondersteunen,” onderlijnt Ben Van Duppen.  

 

Tijdelijke coronatestpost opent in Borgerhout Borgerhout TV Laar BEn Van Duppen Marc Van Ranst Corona Covid19 Huisartsenwachtpost Triagepunt Tijdelijke coronatestpost opent in Borgerhout Borgerhout TV Laar BEn Van Duppen Marc Van Ranst Corona Covid19 Huisartsenwachtpost Triagepunt Tijdelijke coronatestpost opent in Borgerhout Borgerhout TV Laar BEn Van Duppen Marc Van Ranst Corona Covid19 Huisartsenwachtpost Triagepunt Tijdelijke coronatestpost opent in Borgerhout Borgerhout TV Laar BEn Van Duppen Marc Van Ranst Corona Covid19 Huisartsenwachtpost Triagepunt Tijdelijke coronatestpost opent in Borgerhout Borgerhout TV Laar BEn Van Duppen Marc Van Ranst Corona Covid19 Huisartsenwachtpost Triagepunt