Gouverneur Berx over de heropflakkering van het coronavirus in Borgerhout (video)

vr 17 jul 2020 - 18:27 -- redactie

BORGERHOUT - De voorbije dagen waren er berichten dat onder andere in Borgerhout het aantal coronabesmettingen de hoogte in gaat. Borgerhout TV vroeg aan Antwerps gouverneur Cathy Berx wat daar nu van aan is.

“We zijn geïnformeerd door een aantal artsen van wijkgezondheidscentra die vaststellen dat in hun praktijk waar in juni ongeveer 1 à 2 positieve gevallen waren vorige week ineens 11. Nu al 8 op enkele dagen. Dus die hebben inderdaad wel een noodkreet geslaakt en daar moeten we nu mee aan de slag,” bevestigt gouverneur Berx.

Snellere informatiedoorstroming

Daarom dringt ze nogmaals aan op een snellere informatiedoorstroming. “Het allerbelangrijkste is nu volop blijven pleiten om die fijnmazige informatie, snelle informatie ook te hebben. Het houdt weinig steek als we die info drie, vier dagen te laat krijgen. We moeten die liefst up to date krijgen, heel actueel hebben. We moeten die goede informatie, die beeldvorming kunnen maken want die heb je nodig om adequate maatregelen op maat te nemen,” zegt ze.  

Coronamaatregelen nog beter toepassen

Op de vraag wat de bewoners van Antwerpen en de inwoners van Borgerhout zelf kunnen doen, reageert gouverneur Berx met een oproep om de coronamaatregelen nog beter toe te passen. “Niet kussen, knuffelen, handen reiken, enzovoort zolang het virus onder ons is. Dat is de belangrijkste boodschap. Het virus is niet weg. Corona is en blijft onder ons. U kan nog altijd even ziek worden als op het puntje van de piek zeg maar. Dus u moet wel heel erg zorgzaam zijn. Hou die bubbel beperkt. Zorg er voor dat u niet nodeloos veel contact met mensen heeft. En haal ze niet aan. Hou die afstand,” aldus gouverneur Berx.

Gouverneur Cathy Berx over de heropflakkering van het coronavirus in Borgerhout Borgerhout TV Covid 19  Marc Van RanstGouverneur Cathy Berx over de heropflakkering van het coronavirus in Borgerhout Borgerhout TV Covid 19  Marc Van RanstGouverneur Cathy Berx over de heropflakkering van het coronavirus in Borgerhout Borgerhout TV Covid 19  Marc Van RanstGouverneur Cathy Berx over de heropflakkering van het coronavirus in Borgerhout Borgerhout TV Covid 19  Marc Van RanstGouverneur Cathy Berx over de heropflakkering van het coronavirus in Borgerhout Borgerhout TV Covid 19  Marc Van Ranst