Borgermap moedigt lokaal shoppen en consumeren aan (video)

zo 5 jul 2020 - 13:14 -- redactie

BORGERHOUT -  Zaterdag hebben het district Borgerhout en de lokale handelaarsorganisatie BOHO 2140 het belang van lokaal shoppen en genieten in de verf gezet. Dat deden ze tijdens een startmoment aan het Laar.

Borgermap

Het district Borgerhout stelde de Borgermap voor. Dat is een stratenplan met lijsten van allerlei Borgerhoutse winkels, horeca en bezienswaardigheden. “We zijn bijzonder trots dat de winkeliersvereniging mee op die boot is gesprongen. En ik ben nog trotser op het initiatief van de winkeliersvereniging om vandaag uit te pakken met een Borgermap,“ zei districtsschepen voor middenstand Luc Moerkerke.

Lichte arrogantie

De Borgerhoutse acteur Herman Verbruggen, ook bekend als Marcske van FC De Kampioenen, trekt geamuseerd mee aan de kar. Hij is trouwens ook te zien in het filmpje Winkelhieren. “Ik vind het van een mooie, lichte arrogantie getuigen dat Borgerhout zo zegt van: Mannen, we gaan ons op de kaart zetten letterlijk. Niet op de kaart zetten, we gaan gewoon een kaart maken. Want wij rechten onze rug. Wij zijn ook wel een buurt die belang heeft. Het moet niet altijd Parijs zijn die dat soort kaarten maken. Of Londen of Antwerpen centrum,” zei Verbruggen tijdens de voorstelling.

Te weinig bekend

De Borgermap bevat een lijst van 50 winkels en 63 horecazaken. “Ik trok een beetje wit weg van schaamte omdat het percentage van plekken waar ik al effectief geweest ben beschamend klein is,” voegde Verbruggen eraan toe.

BOHO 2140

De boodschap is dus: “Eet, drink en shop lokaal. En om dit in de verf te zetten, lanceert handelaarsvereniging BOHO 2140 nu ook de sticker “Lekker Lokaal is Fenomenaal”. “Dit is een oproep naar de inwoners van Borgerhout. Denk 10 keer na. Geniet lokaal. Winkel hier, zei BOHO 2140-voorzitter Joost Sierens.

Brievenbus

De Borgermap wordt in de loop van de komende dagen in alle brievenbussen van Borgerhout gestoken. 

 

Borgermap moedigt lokaal shoppen en consumeren aan Borgerhout TV Luc Moerkerke Herman Verbruggen Alain Herremans Joost Sierens Boho 2140 Winkelhieren Lekker Lokaal is Fenomenaal Groetjes uit Borgerhout FC De KampioenenBorgermap moedigt lokaal shoppen en consumeren aan Borgerhout TV Luc Moerkerke Herman Verbruggen Alain Herremans Joost Sierens Boho 2140 Winkelhieren Lekker Lokaal is Fenomenaal Groetjes uit Borgerhout FC De KampioenenBorgermap moedigt lokaal shoppen en consumeren aan Borgerhout TV Luc Moerkerke Herman Verbruggen Alain Herremans Joost Sierens Boho 2140 Winkelhieren Lekker Lokaal is Fenomenaal Groetjes uit Borgerhout FC De KampioenenBorgermap moedigt lokaal shoppen en consumeren aan Borgerhout TV Luc Moerkerke Herman Verbruggen Alain Herremans Joost Sierens Boho 2140 Winkelhieren Lekker Lokaal is Fenomenaal Groetjes uit Borgerhout FC De KampioenenBorgermap moedigt lokaal shoppen en consumeren aan Borgerhout TV Luc Moerkerke Herman Verbruggen Alain Herremans Joost Sierens Boho 2140 Winkelhieren Lekker Lokaal is Fenomenaal Groetjes uit Borgerhout FC De KampioenenBorgermap moedigt lokaal shoppen en consumeren aan Borgerhout TV Luc Moerkerke Herman Verbruggen Alain Herremans Joost Sierens Boho 2140 Winkelhieren Lekker Lokaal is Fenomenaal Groetjes uit Borgerhout FC De KampioenenBorgermap moedigt lokaal shoppen en consumeren aan Borgerhout TV Luc Moerkerke Herman Verbruggen Alain Herremans Joost Sierens Boho 2140 Winkelhieren Lekker Lokaal is Fenomenaal Groetjes uit Borgerhout FC De KampioenenBorgermap moedigt lokaal shoppen en consumeren aan Borgerhout TV Luc Moerkerke Herman Verbruggen Alain Herremans Joost Sierens Boho 2140 Winkelhieren Lekker Lokaal is Fenomenaal Groetjes uit Borgerhout FC De Kampioenen