Fietspadschilders Turnhoutsebaan hebben GAS-boete gekregen (video)

do 2 jul 2020 - 14:53 -- redactie

BORGERHOUT – Eind mei werden op de Turnhoutsebaan in Borgerhout ’s nachts twee fietspaden gespoten met krijtverf. De schilders werden toen door de politie geïdentificeerd en hebben nu een GAS-boete gekregen.

“Laat het duidelijk zijn. Het zijn geen vrijwilligers van het burgerinitiatief ‘Pak ze aan de Turnhoutsebaan’. Maar we hebben wel contact met elkaar opgezocht om terug tot actie te komen,” zegt Kevin Buytaert van het burgerinitiatief ‘Pak ze aan de Turnhoutsebaan’

Crowdfunding

Het burgerinitiatief heeft nu een crowdfundingactie opgestart. “Daar willen we de GAS-boetes en het advies van de advocaat met betalen. En toekomstige zaken van het initiatief financieren,” zegt Kevin.

Sympathie

Hij voegt er aan toe dat hij sympathie heeft voor de fietspadschilderactie van een maand geleden. “Wij pleiten met ons burgerinitiatief voor een meer fietsveilige, bredere voetpaden en een groenere Turnhoutsebaan. Wij kunnen ons dus volledig vinden in de actie die deze mensen hebben gedaan,” onderlijnt Kevin.  

Succesvolle actie

De crowdfundingactie op https://www.okpal.com/pak-ze-aan-de-turnhoutsebaan/#/ had dondermiddag al de helft van het beoogde bedrag opgeleverd.

Fietspadschilders Turnhoutsebaan hebben GAS-boete gekregen Pak ze aan de Turnhoutsebaan Kevin Buytaert Borgerhout TVFietspadschilders Turnhoutsebaan hebben GAS-boete gekregen Pak ze aan de Turnhoutsebaan Kevin Buytaert Borgerhout TVFietspadschilders Turnhoutsebaan hebben GAS-boete gekregen Pak ze aan de Turnhoutsebaan Kevin Buytaert Borgerhout TV