6 miljoen euro voor ontharding van de stad dankzij ‘Antwerpen Breekt Uit’ (video)

do 25 jun 2020 - 16:44 -- redactie

BORGERHOUT - ‘Antwerpen breekt uit’ omvat drie deelprojecten. Het gaat om de verdere uitrol van de tuinstraten; het project woonstraten (waarbij onderzocht wordt welke maatregelen mogelijk zijn om woonstraten verder te ontharden); en quick win onthardingen. 

Kleuren

“Daarvoor hebben we een budget van 6 miljoen uitgetrokken. Om het in kleuren uit te drukken: wij willen er naar toe streven om minder grijs, meer groen en meer blauw water te creëren in onze stad. Zodanig dat voor de stad zelf één grote tuin in de mate van het mogelijk zou kunnen worden voor de burgers,” zegt Claude Marinower schepen voor openbaar domein van de stad Antwerpen.

Participatief project

Alle Antwerpse districten mogen in overleg met de inwoners locaties en straten voorstellen. In Borgerhout nam de districtsraad maandag alvast het voortouw door unaniem een motie van Open VLD met een lijst van 10 straten goed te keuren. De motie verzoekt het districtscollege om de volgende 10 Borgerhoutse straten en pleinen in te dienen als project voor Antwerpen Breekt Uit.

  • Berchemlei
  • Griffier Schobbenslaan
  • site Spoor Oost
  • Te Boelaerlei
  • Kardinaal Cardijnplein
  • Laar
  • Beukenstraat
  • Wijnegemstraat
  • Sint-Erasmusstraat
  • Engelselei

Klaarmaken voor de toekomst

Hans Maes fractieleider van Open VLD in de Borgerhoutse districtsraad was zeer tevreden dat de districtsraad zijn motie unaniem heeft goedgekeurd. "Dit toont aan dat iedereen intussen wel beseft hoe belangrijk het is dat we onze straten, pleinen en parken klaarmaken voor de toekomst. Met 'Antwerpen Breekt Uit' hebben we hiervoor nu een bijkomend instrument," zegt Maes.

6 miljoen euro voor ontharding van de stad dankzij ‘Antwerpen Breekt Uit’ Claude Marinower Hans Maes Borgerhout TV6 miljoen euro voor ontharding van de stad dankzij ‘Antwerpen Breekt Uit’ Claude Marinower Hans Maes Borgerhout TV6 miljoen euro voor ontharding van de stad dankzij ‘Antwerpen Breekt Uit’ Claude Marinower Hans Maes Borgerhout TV6 miljoen euro voor ontharding van de stad dankzij ‘Antwerpen Breekt Uit’ Claude Marinower Hans Maes Borgerhout TV6 miljoen euro voor ontharding van de stad dankzij ‘Antwerpen Breekt Uit’ Claude Marinower Hans Maes Borgerhout TV6 miljoen euro voor ontharding van de stad dankzij ‘Antwerpen Breekt Uit’ Claude Marinower Hans Maes Borgerhout TV6 miljoen euro voor ontharding van de stad dankzij ‘Antwerpen Breekt Uit’ Claude Marinower Hans Maes Borgerhout TV6 miljoen euro voor ontharding van de stad dankzij ‘Antwerpen Breekt Uit’ Claude Marinower Hans Maes Borgerhout TV