De Dorstige Joggers van Bar Bakeliet (video)

wo 24 jun 2020 - 11:16 -- redactie

BORGERHOUT – “Op dinsdag lopen wij 8 kilometer en op vrijdag 5 kilometer. En soms in het weekend nog eens een langere loop,” vertelt Laura Deglin, de kapitein van de Dorstige Joggers.

Traject

Het traject loopt van het Laar naar het MAS of naar het Rivierenhof en dan terug naar het Laar. De groep joggers bestaat uit inwoners van Borgerhout. Maar sommige enthousiastelingen uit andere districten lopen ook mee. “Soms zijn we met vijf en dan weer met twintig. Het varieert,” zegt Laura.

Iedereen welkom

Op voorhand inschrijven is niet nodig. “Iedereen mag gewoon opdagen en mee komen lopen,” onderlijnt ze. Last minute informatie is te vinden op de Facebookgroep van de Dorstige Joggers.

Niet moeilijk

Volgens Laura is het traject niet zwaar. “We lopen in groep en houden rekening met elkaars ritme. Ik kies ook straten die niet te druk zijn,” verduidelijkt ze. Bij warm zomerweer gaat de looptocht richting het schaduwrijke Rivierenhof.

Nadien een pintje

“Maar verder is het gewoon fun. En dat is het belangrijkste. En nadien drinken we een pintje in den Bakeliet eh!,” knipoogt Laura.

Laar, Bar Bakeliet, de dorstige joggers, Bar Bakeliet Running Team, Borgerhout TVLaar, Bar Bakeliet, de dorstige joggers, Bar Bakeliet Running Team, Borgerhout TVLaar, Bar Bakeliet, de dorstige joggers, Bar Bakeliet Running Team, Borgerhout TVLaar, Bar Bakeliet, de dorstige joggers, Bar Bakeliet Running Team, Borgerhout TVLaar, Bar Bakeliet, de dorstige joggers, Bar Bakeliet Running Team, Borgerhout TVLaar, Bar Bakeliet, de dorstige joggers, Bar Bakeliet Running Team, Borgerhout TVLaar, Bar Bakeliet, de dorstige joggers, Bar Bakeliet Running Team, Borgerhout TVLaar, Bar Bakeliet, de dorstige joggers, Bar Bakeliet Running Team, Borgerhout TV