Plantin en Moretuslei wordt geknipt ter hoogte van Provinciestraat (video)

do 18 jun 2020 - 18:31 -- redactie

BORGERHOUT – Het kruispunt van de Plantin en Moretuslei met de Provinciestraat en de Rolwagenstraat wordt vanaf maandag 29 juni geknipt. Deze knip zal twee maanden duren. De voorbereidende werken starten nu vrijdag 19 juni.

“Dan gaan we de toegang van de Provinciestraat en van de Rolwagenstraat op de Plantin en Moretuslei al dicht zetten. Het volledige kruispunt dichtzetten, dus de knip ter hoogte van de Plantin en Moretuslei, begint vanaf 29 juni,” zegt Jef Schoenmaekers, woordvoerder van het Agentschap Wegen & Verkeer.

Nieuw kruispunt

Tijdens deze knip van twee maanden wordt het volledige kruispunt heraangelegd. “Er komt een nieuwe asfaltlaag en ook de tramsporen worden volledig vernieuwd,” legt Schoenmaekers uit.

Oprittencomplex Borgerhout ook dicht

Tegelijkertijd start de renovatie van het oprittencomplex Borgerhout aan de Ring. Die werken zullen ook twee maanden duren met nog extra verkeershinder als gevolg. ”Voor uitgaand verkeer zal dat enigszins meevallen. Maar voor verkeer dat van de Ring naar de stad wil, zal dat een stuk moeilijker worden omdat een aantal op- en afritten dichtgaan,” bevestigt de woordvoerder van het Agentschap Wegen & Verkeer.

Grote verkeershinder verwacht

Verkeer richting het centrum zal maximaal via de Ring en de Singel gestuurd worden. Signalisatie moet daar het verkeer leiden naar de afrit die het dichtste bij de eindbestemming ligt. Voor centrum-noord zijn dat de afritten Merksem en Deurne en voor centrum-zuid de afritten Centrum-zuid (Antwerpen-centrum en het Zuid) en Berchem.

Alternatieve routes

Men raadt aan om nu al alternatieve routes te zoeken. Meer informatie staat op de website van het Agentschap Wegen & Verkeer www.wegenenverkeer.be/plantinenmoretus.

 

Plantin en Moretuslei wordt geknipt ter hoogte van Provinciestraat en Rolwagenstraat Agentschap Wegen en Verkeer Borgerhout Jef SchoenmaekersPlantin en Moretuslei wordt geknipt ter hoogte van Provinciestraat en Rolwagenstraat Agentschap Wegen en Verkeer Borgerhout Jef SchoenmaekersPlantin en Moretuslei wordt geknipt ter hoogte van Provinciestraat en Rolwagenstraat Agentschap Wegen en Verkeer Borgerhout Jef SchoenmaekersPlantin en Moretuslei wordt geknipt ter hoogte van Provinciestraat en Rolwagenstraat Agentschap Wegen en Verkeer Borgerhout Jef SchoenmaekersPlantin en Moretuslei wordt geknipt ter hoogte van Provinciestraat en Rolwagenstraat Agentschap Wegen en Verkeer Borgerhout Jef SchoenmaekersPlantin en Moretuslei wordt geknipt ter hoogte van Provinciestraat en Rolwagenstraat Agentschap Wegen en Verkeer Borgerhout Jef Schoenmaekers