Stad sluit snack Asalam in Borgerhout wegens drughandel (video)

wo 17 jun 2020 - 22:50 -- redactie

BORGERHOUT - De politie stelde bij eetgelegenheid snack Asalam aanwijzingen vast van aanhoudende overlast met betrekking tot druggerelateerde feiten. Tijdens een gecoördineerde actie zag de politie dat verschillende personen de zaak kortstondig bezochten zonder etenswaren te kopen. Een persoon werd na een bezoek aan snack Asalam gecontroleerd.

Hasj op zak

Hij had een gebruikershoeveelheid hasj van 2,48 gram in zijn bezit en verklaarde dat hij van de drugverkoper, behalve hasj, ook eten moest aankopen. Hij verklaarde ook dat hij van vrienden vernomen had dat in de zaak hasj aangekocht kon worden.

Hasj op de toog

Tijdens de huiszoeking lag op de toog een verkoophoeveelheid hasj van 1,94 gram lag, die identiek was aan de hasj die bij de gecontroleerde koper werd aangetroffen. Ook de rol cellofaan achter de toog was gelijk aan die van de verpakking bij de gecontroleerde persoon.

Geld onder matras

Verder bezat de uitbater 510 euro en lag er onder een matras op de eerste verdieping 490 euro verdeeld over verschillende coupures. De uitbater werd gearresteerd.

Illegale activiteiten

Volgens vaststellingen van de politie vinden in de zaak herhaaldelijk illegale activiteiten plaats die te maken hebben met verkoop, aflevering of het vergemakkelijken van het gebruik van drugs.

Vlakbij winkels en scholen

De eetgelegenheid ligt aan een centrale verkeersas, in de buurt van winkels, scholen en haltes voor openbaar vervoer. Volgens het persbericht van de stad Antwerpen zorgt de aanwezigheid van deze zaak voor een duidelijk gevaar voor verstoring van de openbare orde in de buurt.

Niet de eerste keer

Het persbericht licht toe dat de zaak al eerder bestuurlijk gesloten werd omwille van druggerelateerde activiteiten, op grond van artikel 9bis van de Drugwet.  “Daarom is een tijdelijke sluiting van een maand noodzakelijk om de openbare veiligheid in de buurt te garanderen en de drughandel te ontmoedigen,” aldus het persbericht.

 

Stad sluit Asalam in Borgerhout wegens drughandel Turnhoutsebaan drugs Borgerhout TVStad sluit Asalam in Borgerhout wegens drughandel Turnhoutsebaan drugs Borgerhout TVStad sluit Asalam in Borgerhout wegens drughandel Turnhoutsebaan drugs Borgerhout TVStad sluit Asalam in Borgerhout wegens drughandel Turnhoutsebaan drugs Borgerhout TVStad sluit Asalam in Borgerhout wegens drughandel Turnhoutsebaan drugs Borgerhout TV