Borgerhoutse horeca superblij met einde corona lockdown (video)

wo 10 jun 2020 - 00:54 -- redactie

BORGERHOUT - De lockdown door de coronacrisis voor de horeca is voorbij. Overal gaan bars, cafés en restaurants terug open. Ook in Borgerhout.

Bar Bakeliet

Dinsdagmiddag klinkt het zo bij Tim Mouling van Bar Bakeliet: “We zijn nog maar vijf minuten open. Nu zit er toch al een beetje volk op het terras. Ik denk dat er wel veel gaat komen. Dat de mensen wel blij zijn om terug iets te gaan drinken met vrienden.

Andere startdagen

Estelle aan de overkant van Bar Bakeliet gaat vanavond open. Luc Delval van café De Griffier opende maandag en was verrast dat de mensen blij waren om hem terug te zien. “Ik had dat nooit niet verwacht. Want de mensen denken altijd dat ik een zure ben. Maar ze waren precies toch allemaal blij dat ze me terug zagen,”

Brasserie Reuzenhof:

Patsy Van Tilborgh van Brasserie Reuzenhof is opgelucht. “Eindelijk. Het heeft lang geduurd. Drie maanden. Het was bang afwachten. Maar eindelijk, ja. Heel goed.” Deze maand is het Reuzenhof ook op zondag open.

Bar Luca

Aan het Moorkensplein ging Bar Luca maandag open. “Toch een mooi aantal klanten die onmiddellijk zijn teruggekomen. Dus we zijn echt heel blij,” vertelt Tine Van Oosterlinck van Bar Luca aan Borgerhout TV. 

Moeilijk voor iedereen

Of het een moeilijke periode is geweest, beaamt Ambrosio volmondig. “Voor iedereen is het heel moeilijk geweest. Dus we zijn echt heel blij dat wij terug open zijn gegaan,” zegt hij.

Mombasa

Bob Campenaerts van Café Mombasa noemt het een try-out. “We weten niet wat we moeten verwachten,” zegt hij terwijl hij er meteen aan toevoegt dat Mombasa de klanten gemist heeft. “Dat mogen we wel zeggen,” onderlijnt hij. Bob vertelt er meteen bij dat Café Mombasa vanaf nu van dinsdag tot zondag om twaalf uur open gaat.

Bar Bob

Jan Van Aelst van Bar Bob in de Kroonstraat opende na drie maanden lockdown maandag terug de deuren. “Het was super. Een beetje een rustige start maar vanaf de middag hadden de mensen duidelijk de weg gevonden,” zegt hij.   

Dat was ook dinsdag voor Niki en Karen het geval die met veel goesting in Bar Bob nog eens het glas heffen.

Borgerhoutse horeca superblij met einde corona lockdown Borgerhout TV Marc Van Ranst