Passerelle Schijnpoort officieel geopend (video)

wo 27 mei 2020 - 15:15 -- redactie

BORGERHOUT/ANTWERPEN - Sinds deze ochtend is de passerelle aan Schijnpoort open. Via die nieuwe brug kunnen voetgangers veilig in één beweging de Noordersingel en de Schijnpoortweg oversteken.

180 meter lang

De bouw van de passerelle begon in oktober 2018. De brug is zes meter breed en 180 meter lang. Ze laat toe om veilig over te steken tussen Spoor Oost en het Lobroekdok en dus Sportpaleis en Lotto Arena.

 “Dat is dan ook de eerste functie die ze zal hebben. Op deze manier kunnen we bezoekers op een heel vlotte en veilige manier tot aan het Sportpaleis krijgen zonder dat ze twee, drie keer moeten oversteken,” zei schepen voor mobiliteit Koen Kennis.

Fietsverbinding

In de toekomst wordt de brug ook een fietsverbinding. “Want deze brug zal later aangesloten worden op de fietsbrug over de Schijnpoortweg om het Ringfietspad vlot te laten doorstromen,” legde schepen Kennis uit. Zo zullen ook elektrische fietsers, rolstoelgebruikers en bakfietsers conflictvrij de verbinding kunnen maken tussen Spoor Oost en (vanaf dan) het Ringfietspad.

Tijdelijke trap

Maar dat kan pas gebeuren wanneer de Oosterweelverbinding afgewerkt is. Tot dan eindigt de passerelle op een tijdelijke trap met een fietsgoot en niet op een helling. Een veilige en integraal toegankelijke helling zou ongeveer 500 meter lang moeten zijn. Daarvoor is er nu onvoldoende ruimte; een groot deel van de zone rond het Lobroekdok zal immers worden ingenomen door de werken aan de Oosterweelverbinding.

Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: “Een tijdelijke helling zou betekenen dat zowel fietsers als voetgangers een hele omweg moeten maken om op hun bestemming te komen. Met de keuze voor een tijdelijke trap zorgen we er voor dat in deze eerste fase de vele bezoekers aan zowel het Sportpaleis als de Lotto Arena comfortabel de oversteek kunnen maken, ook tijdens de werken aan de Oosterweelverbinding,”

 

Passerelle Schijnpoort officieel geopend Koen Kennis Borgerhout TV Sportpaleis Lotto Arena Noordersingel Schijnpoortweg Spoor Oost SinksenfoorPasserelle Schijnpoort officieel geopend Koen Kennis Borgerhout TV Sportpaleis Lotto Arena Noordersingel Schijnpoortweg Spoor Oost SinksenfoorPasserelle Schijnpoort officieel geopend Koen Kennis Borgerhout TV Sportpaleis Lotto Arena Noordersingel Schijnpoortweg Spoor Oost SinksenfoorPasserelle Schijnpoort officieel geopend Koen Kennis Borgerhout TV Sportpaleis Lotto Arena Noordersingel Schijnpoortweg Spoor Oost Sinksenfoor