Marc Van Ranst wenst alle moslims Eid Mubarak toe (video)

ma 25 mei 2020 - 09:05 -- redactie

BORGERHOUT – Tien dagen voor de start van de ramadan zei professor viroloog Marc Van Ranst dat de ramadan dit jaar wegens het coronavirus anders dan anders zou zijn. Deze ramadan eindigde voorbij zaterdag. Daarom vroeg Borgerhout TV aan Van Ranst hoe anders de ramadan 2020 nu wel is geweest.

In gezinsverband

“Het is een ramadan geweest die meer in gezinsverband is gevierd. Niet in groot familieverband met grote iftars,” zei Van Ranst. Volgens hem is daardoor de ramadan van dit jaar door de mensen zeer bewust meegemaakt.

Voorbeeldig

Van Ranst zei ook dat de coronamaatregelen van de regering zoals social distancing voorbeeldig werden opgevolgd. “Dat is bijzonder belangrijk geweest. Want dan heeft iedereen zijn steentje kunnen bijdragen aan het afvlakken van de curve. Dat is ook gebeurd,” verklaarde hij.

Eid Mubarak!

De bekende viroloog had naar aanleiding van het einde van de ramadan voor de moslims in België een specifieke boodschap. “Bewaar de spirit van de ramadan over het ganse jaar. Waarom niet? En voor de rest.. Eid Mubarak!”, aldus professor Marc Van Ranst. 

Marc Van Ranst wenst alle moslims Eid Mubarak toe Borgerhout TV ramadan 2020 Turnhoutsebaan coronavirusMarc Van Ranst wenst alle moslims Eid Mubarak toe Borgerhout TV ramadan 2020 Turnhoutsebaan coronavirusMarc Van Ranst wenst alle moslims Eid Mubarak toe Borgerhout TV ramadan 2020 Turnhoutsebaan coronavirusMarc Van Ranst wenst alle moslims Eid Mubarak toe Borgerhout TV ramadan 2020 Turnhoutsebaan coronavirusMarc Van Ranst wenst alle moslims Eid Mubarak toe Borgerhout TV ramadan 2020 Turnhoutsebaan coronavirus