Tweede clandestien fietspad op Turnhoutsebaan (video)

za 23 mei 2020 - 21:36 -- redactie

BORGERHOUT – Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag hebben onbekenden een tweede fietspad op de Turnhoutsebaan geschilderd. Het loopt staduitwaarts van het kruispunt Kroonstraat/Helmstraat tot aan het kruispunt met de Eliaertsstraat. Het heeft dezelfde vormgeving als het fietspad dat een nacht eerder op een ander deel van de Turnhoutsebaan werd aangebracht (zie eerdere berichtgeving http://www.borgerhout.tv/nieuws/2020052102071/turnhoutsebaan_heeft_plots...).  

Waarom?

Volgens professor Dirk Lauwers, mobiliteitsdeskundige aan de UAntwerpen én Borgerhoutenaar, is dit een roep voor aandacht, voor veiligheid én voor een plek voor de fietsers op de Turnhoutsebaan.

Wie?

Op de vraag wie achter deze actie zit, vermeldt professor Lauwers het bestaan van de Facebookgroep “Pak ze aan de Turnhoutsebaan”. Hij voegt er aan toe dat heel veel burgers ontevreden zijn over de verkeersonveiligheid op de Turnhoutsebaan. “Het feit dat men hier fietsverkeer en autoverkeer mengt aan 50 per uur. Ik ken geen enkele verkeersdeskundige die daarvoor wil tekenen. Het is gewoon levensgevaarlijk,” legt hij uit.

Glimlach

Wanneer we de professor nog eens vragen of hij echt niet weet wie deze fietspaden geschilderd heeft, gaat zijn antwoord als volgt: “Neen, dus eh … Ja, ik… u doet me wat glimlachen. Dus ik weet niet…” aldus de professor.

Geïdentificeerd

De politie kent intussen de namen van de actievoerders. Want ze werden voorbije nacht betrapt tijdens het schilderen van het nieuwste fietspad op de Turnhoutsebaan.

Te dicht bij de parkeerplaatsen

Over de inplanting op de rijweg van deze clandestiene fietspaden is professor Lauwers niet te spreken. “Het fietspad is te dicht bij de autoparkeerstrook geschilderd. Gevaarlijk want de meeste ongevallen met fietsers gebeuren met openslaande autoportieren,” verklaart hij.

Nog een clandestien fietspad?

Of er nog een derde clandestien fietspad zal bijkomen, is volgens Lauwers afhankelijk van de buurt en van de respons van de stad Antwerpen. Daar wilde voorlopig niemand reageren.

Tweede clandestien fietspad op Turnhoutsebaan Borgerhout TV Pak ze aan de Turnhoutsebaan professor Dirk Lauwers Antwerpen schepen Koen Kennis Tweede clandestien fietspad op Turnhoutsebaan Borgerhout TV Pak ze aan de Turnhoutsebaan professor Dirk Lauwers Antwerpen schepen Koen Kennis Tweede clandestien fietspad op Turnhoutsebaan Borgerhout TV Pak ze aan de Turnhoutsebaan professor Dirk Lauwers Antwerpen schepen Koen Kennis Tweede clandestien fietspad op Turnhoutsebaan Borgerhout TV Pak ze aan de Turnhoutsebaan professor Dirk Lauwers Antwerpen schepen Koen Kennis Tweede clandestien fietspad op Turnhoutsebaan Borgerhout TV Pak ze aan de Turnhoutsebaan professor Dirk Lauwers Antwerpen schepen Koen Kennis