Genezen van corona en terug aan het werk (video)

do 23 apr 2020 - 15:44 -- redactie

BORGERHOUT - Een maand geleden bracht Borgerhout TV het nieuws dat twee zelfstandige thuisverplegers met patiënten in De Fontein in Borgerhout met corona besmet waren. In de serviceflats van De Fontein waren dan al 5 bewoners aan het coronvirus overleden. In een videogesprek met Borgerhout TV vertelde thuisverpleger Adeel Gondal toen dat zowel hij als zijn collega symptomen van de coronabesmetting hadden. Intussen zijn ze symptoomvrij, genezen verklaard en terug aan de slag als thuisverpleger.

We moeten onze mensen verzorgen

Aan Borgerhout TV vertelt Adeel hoe het voelt om na een coronabesmetting terug te gaan werken. "Ik voel me goed. Een verpleegkundige ben je eigenlijk in hart en nieren. Je moet er staan voor jouw mensen. Ik ben symptoomvrij. Ik voel me terug fit. Dus eh, het leven gaat ook door. En we moeten onze mensen verzorgen. Want het is nu dat ze het meeste hulp nodig hebben dan ooit," legt Adeel uit.

Schrik voor nieuwe besmetting

Toch geeft hij toe dat hij een beetje schrik heeft. "Natuurlijk is er wel een zekere vorm van angst dat ik het terug kan krijgen. Maar ja, als men aan die angst gaat toegeven dan kan men zijn job niet uitoefenen. Dan kan men patiënten die hulp nodig hebben niet verzorgen," besluit hij. 

Respecteer de maatregelen

Adeel zegt ook dat het heel belangrijk is om zich aan de maatregelen van de overheid te houden. "Ik weet dat het moeilijk is. Het is niet gemakkelijk. Maar als wij allemaal samen ons houden aan de maatregelen dan zorgen we ervoor dat er minder slachtoffers vallen. En dat we sneller uit die crisis geraken. En dat we terug ons normaal leven kunnen oppikken," onderlijnt hij. 

Helden van de zorg?

Op de vraag of hij zich als één van de helden van zorg beschouwt, antwoordt hij ontwijkend. "Ik voel me geen held eerlijk gezegd. Ik neem gewoon mijn verantwoordelijkheid op. En als iedereen dat doet .. ja dan zijn we een stuk verder. Ik denk dat dat ook de bedoeling is van deel uit te maken van een maatschappij. Dat iedereen elkaar helpt als het nodig is," besluit hij.    

 

Genezen van corona en terug aan het werk De Fontein corona Marc Van Ranst Covid19 Adeel Gondal Borgerhout TV helden van de zorgGenezen van corona en terug aan het werk De Fontein corona Marc Van Ranst Covid19 Adeel Gondal Borgerhout TV helden van de zorgGenezen van corona en terug aan het werk De Fontein corona Marc Van Ranst Covid19 Adeel Gondal Borgerhout TV helden van de zorgGenezen van corona en terug aan het werk De Fontein corona Marc Van Ranst Covid19 Adeel Gondal Borgerhout TV helden van de zorgGenezen van corona en terug aan het werk De Fontein corona Marc Van Ranst Covid19 Adeel Gondal Borgerhout TV helden van de zorg