Borgerhout TV interviewt Marc Van Ranst op Turnhoutsebaan (video)

do 16 apr 2020 - 18:43 -- redactie

BORGERHOUT - In de nieuwsstudio van VTM aan het Antwerpse Mediaplein is viroloog Marc Van Ranst bijna elke dag aanwezig. Borgerhout TV pikte hem daar op voor een interview op de Turnhoutsebaan in Borgerhout.

Daar vertelt hij dat men licht aan het einde van de corona tunnel begint te zien. “De curve van de epidemie begint naar omlaag te gaan. Dus deze epidemie gaat ook weer weg gaan. Maar dit gaat nog een tijdje duren. En dit gaat enkel zo werken wanneer we allemaal, iedereen, daar zijn en haar best voor doet,” verklaart professor Van Ranst.

Mondmaskers

Volgens de viroloog zullen mondmaskers binnenkort deel uitmaken van de ruimere aanpak van de epidemie. “In de fase van de exit strategie, dus wanneer de maatregelen één voor één gaan wegvallen, dan gaan we meer tellen op mondmaskers. Op het openbaar vervoer, in winkels, op plaatsen waar veel volk samen komt. Dan gaan we mondmaskers gaan dragen,“ legt Van Ranst uit.  

Ramadan

Over de ramadan zegt Van Ranst dat die uiteraard zal doorgaan. Maar wel op een manier die anders is dan anders. “Men gaat vragen om dat meer in familieverband te doen. Dus geen grote bijeenkomsten in de moskee. De iftars, dat gaat ook anders zijn. Normaal zijn dat echt familiebijeenkomsten. Nu gaat er gevraagd worden om dat in gezinsverband te doen. Dus de mensen die in hetzelfde huis wonen. Dat gaat natuurlijk anders zijn. Maar de omstandigheden maken niet anders mogelijk,” besluit Van Ranst.

Nachtwinkel

Na het interview stapt Van Ranst een nachtwinkel binnen waar hij de uitbater omwille van het plexischerm op de toog feliciteert.

Van Ranst applaudisseert mee

Een beetje later staat Van Ranst mee te applaudisseren tijdens een steunbetuiging van de Antwerpse politie voor de zorgverleners van het Sint-Vincentius. Een verrassing voor velen.

Borgerhout TV interviewt Marc Van Ranst op Turnhoutsebaan (video) Corona Covid-19 Borgerhout TV Sint-Vincentius GZA ZiekenhuizenBorgerhout TV interviewt Marc Van Ranst op Turnhoutsebaan  Corona Covid-19 Borgerhout TV Sint-Vincentius GZA ZiekenhuizenBorgerhout TV interviewt Marc Van Ranst op Turnhoutsebaan  Corona Covid-19 Borgerhout TV Sint-Vincentius GZA ZiekenhuizenBorgerhout TV interviewt Marc Van Ranst op Turnhoutsebaan  Corona Covid-19 Borgerhout TV Sint-Vincentius GZA ZiekenhuizenBorgerhout TV interviewt Marc Van Ranst op Turnhoutsebaan  Corona Covid-19 Borgerhout TV Sint-Vincentius GZA ZiekenhuizenBorgerhout TV interviewt Marc Van Ranst op Turnhoutsebaan  Corona Covid-19 Borgerhout TV Sint-Vincentius GZA ZiekenhuizenBorgerhout TV interviewt Marc Van Ranst op Turnhoutsebaan  Corona Covid-19 Borgerhout TV Sint-Vincentius GZA ZiekenhuizenBorgerhout TV interviewt Marc Van Ranst op Turnhoutsebaan  Corona Covid-19 Borgerhout TV Sint-Vincentius GZA Ziekenhuizen