Ringfietspad loopt voortaan onder Stenenbrug in Borgerhout (video)

vr 8 nov 2019 - 09:52 -- redactie

BORGERHOUT - Het vernieuwde Ringfietspad tussen de Luitenant Lippenslaan en de Stenenbrug is 4 meter breed. Dat is 1 meter breder dan het oude fietspad. Naast het fietspad werd een onverharde wandelzone van 1,8 meter aangebracht.

“Hierdoor heb je op het fietspad geen gemengd verkeer meer en kunnen de fietsers op een veilige manier in de twee richtingen elkaar kruisen,” zegt Schepen voor mobiliteit Koen Kennis.  

Onder Stenenbrug

Het vernieuwde Ringfietspad werd bovendien tot onder de Stenenbrug doorgetrokken. Zo kunnen de fietsers voortaan het drukke bovengronds kruispunt naar de Collegelaan vermijden.

Geluidsbermen

Tegelijkertijd werden langsheen het fietspad berm gebouwd om een van de leefbaarheidsmaatregelen langs de Ring uit te testen. “Met deze geluidsbermen willen we het geluid van de Ring een stuk wegnemen voor de bewoners hier achter. Hiermee willen we de leefbaarheid voor de bewoners hier aan de Joe Englishstraat en verder door verhogen,” zegt de schepen.

5400 boompjes

Zodra de temperatuur het toelaat, plant de stad hier nog 5400 nieuwe boompjes en aangepaste beplanting. “Die zullen als ze opschieten ook nog eens een extra bijkomend geluidswerend en ook fijn stof opnemend effect zullen hebben,” verduidelijkt schepen Kennis.

Leefbaarheidsmaatregelen testen

Volgende zomer zal de Universiteit Gent met objectieve geluidsmetingen nagaan of deze bermen het beoogde effect hebben. “Indien deze bermen op dat vlak efficiënt zijn, zullen ze ook elders toegepast worden. Want bij de heraanleg van de fietspaden langsheen de zuidelijke Ring willen we ook geluidswerende maatregelen nemen en het geheel verbeteren,” blikt schepen Kennis vooruit. 

Ringfietspad loopt voortaan onder Stenenbrug in Borgerhout Koen KennisRingfietspad loopt voortaan onder Stenenbrug in Borgerhout Koen KennisRingfietspad loopt voortaan onder Stenenbrug in Borgerhout Koen KennisRingfietspad loopt voortaan onder Stenenbrug in Borgerhout Koen KennisRingfietspad loopt voortaan onder Stenenbrug in Borgerhout Koen KennisRingfietspad loopt voortaan onder Stenenbrug in Borgerhout Koen Kennis