Recyclagepark van Borgerhout klaar tegen midden 2020 (video)

za 19 okt 2019 - 13:22 -- redactie

BORGERHOUT - In mei 2015 ging het recyclagepark van Borgerhout dicht, om plaats te maken voor werken aan de Oosterweelverbinding naast de Noordersingel. De opbouw van het nieuwe park werd omwille van die werken uitgesteld.  

Maar vorige vrijdag heeft schepen voor stads-en buurtonderhoud Fons Duchateau de allereerste betonnen elementen van het nieuw recyclagepark van Borgerhout geplaatst.

Eindelijk

“Eindelijk!”, zullen veel Borgerhoutenaren denken. Schepen Duchateau beseft dat het lang geduurd heeft. “Binnen een half jaar, tegen midden 2020, is het nieuw recyclagepark hier klaar. Dus nog een half jaartje op de tanden bijten. En dan kan Borgerhout terug in zijn eigen containerpark, recyclagepark terecht,” zegt Duchateau aan Borgerhout TV.

Recyclageplein

Het ontwerp vertrekt vanuit het principe van een recyclageplein, net zoals de parken van Berchem, Deurne en Luchtbal. De bezoeker komt toe op een verhoogd plein waarbij de lagergelegen containers op een rij staan. Wie verschillende soorten afval heeft, kan centraal parkeren en makkelijk alle containers bereiken. Doordat de containers ongeveer een meter boven het plein uitsteken, behoudt de bezoeker een duidelijk overzicht. De afmetingen van het recyclageplein laten toe om veel gebruikers toegang tot de containers te verschaffen. Hierdoor wordt de wachtrij beperkt.

Energiezuinig personeelsgebouw

Het personeelsgebouw op de site wordt volgens de BEN-standaard (bijna-energieneutraal) gebouwd. Door onder andere het compacte ontwerp, de oriëntatie van het gebouw, de goede isolatie, het gebruik van hoogrendementsglas en de moderne verwarmingsketel wordt een laag energieverbruik behaald.

Opening midden 2020

Het recyclagepark zal midden 2020 terug open zijn voor bezoekers. In afwachting kunnen de bewoners terecht in de andere 8 stedelijke recylageparken. De meest nabije parken voor Borgerhoutenaars zijn Berchem en Deurne. Bovendien organiseert de stad Antwerpen naast de gewone recyclageparken dit jaar 32 pop-upcontainerparken. Gedurende de namiddag kunnen mensen dan in hun eigen buurt hun afval kwijt in een tijdelijk opgericht recyclagepark.

Alle info over de (pop-up)containerparken staat op www.antwerpen.be

 

Recyclagepark van Borgerhout klaar tegen midden 2020 Fons Duchateau Borgerhout TV NoordersingelRecyclagepark van Borgerhout klaar tegen midden 2020 Fons Duchateau Borgerhout TV NoordersingelRecyclagepark van Borgerhout klaar tegen midden 2020 Fons Duchateau Borgerhout TV NoordersingelRecyclagepark van Borgerhout klaar tegen midden 2020 Fons Duchateau Borgerhout TV NoordersingelRecyclagepark van Borgerhout klaar tegen midden 2020 Fons Duchateau Borgerhout TV NoordersingelRecyclagepark van Borgerhout klaar tegen midden 2020 Fons Duchateau Borgerhout TV NoordersingelRecyclagepark van Borgerhout klaar tegen midden 2020 Fons Duchateau Borgerhout TV NoordersingelRecyclagepark van Borgerhout klaar tegen midden 2020 Fons Duchateau Borgerhout TV Noordersingel