Brasserie Reuzenhof boos op organisator Reuzenstoet (video)

di 1 okt 2019 - 23:28 -- admin

BORGERHOUT - Al 307 jaar trekt de Borgerhoutse Reuzenstoet over de volledige Turnhoutsebaan met traditioneel een bezoek van de vier Reuzekes aan -hoe kan het ook anders- brasserie Het Reuzenhof. Maar dit jaar was dit niet het geval. En dat heeft geleid tot grote ergernis en zelfs boosheid bij Patsy Van Tilborgh en haar man Kris Vandesompele van brasserie Het Reuzenhof.

“Wij zijn heel boos. Wij kunnen dat ook niet begrijpen. Vijf maanden geleden hebben wij deze zaak overgenomen, het Reuzenhof hier in Borgerhout. En sinds mensenheugenis passeert de Reuzenstoet hier. En dit jaar gaat de stoet hier niet voorbij. Wij zijn boos! Wij kunnen dat niet begrijpen,” vertelt Patsy geagiteerd.

De Griffier

Luc Delval van café De Griffier op de Turnhoutsebaan treedt haar bij. “Eigenlijk, feitelijk zouden ze moeten doen zoals vroeger. De Kroonstraat ingaan, de Zonstraat en dan zo naar het Mombasaplein. Zoals nu gaan ze door de Eliaertsstraat en dan zo naar het Mombasaplein. En dat is spijtig, “.

Mombasaplein

Dat Luc het Moorkensplein een andere naam geeft, noemt hij een bewuste keuze. “Het enigste plein dat in Borgerhout telt, of het enigste café dat in Borgerhout telt is de Mombasa. Dus ik maak daar Mombasaplein van!”, zegt hij laconiek.

Handelaarsvereniging 

BoHo 2140, de handelaarsvereniging van de Turnhoutsebaan, begrijpt de boosheid. "Verschillende handelaars hebben ons hierover gecontacteerd. Wij hopen dat men dit volgend jaar zal corrigeren." zegt BoHo-voorzitter Joost Sierens. 

Reuzenstoet

De organisatie van de Reuzenstoet liet weten dat aangekondigde werken in de Kroonstraat het traject van de Reuzenstoet deden wijzigen. Toen enkele weken voor de start van de Reuzenstoet bleek dat die werken uitgesteld werden, was het te laat om het traject terug aan te passen. Volgens de organisatie zal de stoet volgend jaar terug het oude traject zal volgen.

 

Brasserie Reuzenhof boos op organisator Reuzenstoet Borgerhout TV Turnhoutsebaan De GriffierBrasserie Reuzenhof boos op organisator Reuzenstoet Borgerhout TV Turnhoutsebaan De GriffierBrasserie Reuzenhof boos op organisator Reuzenstoet Borgerhout TV Turnhoutsebaan De GriffierBrasserie Reuzenhof boos op organisator Reuzenstoet Borgerhout TV Turnhoutsebaan De GriffierBrasserie Reuzenhof boos op organisator Reuzenstoet Borgerhout TV Turnhoutsebaan De GriffierBrasserie Reuzenhof boos op organisator Reuzenstoet Borgerhout TV Turnhoutsebaan De Griffier