Ebolavirus verontrust sommige leraars in Borgerhout (video)

wo 8 okt 2014 - 16:16 -- redactie

BORGERHOUT - De brief aan de overheid kwam er nadat vorige week vrijdag een vader zijn drie Liberiaanse kinderen in het IMS wilde inschrijven. De kinderen waren vijf dagen eerder van Liberia naar België gereisd. In Liberia woedt sinds enkele maanden het ebolavirus waar het dagelijks slachtoffers maakt.

Ongeruste brief

In de brief aan burgemeester Bart De Wever en aan de ministeries van Volksgezondheid en Onderwijs stellen de ongeruste leerkrachten de volgende vraag: “Kunnen wij deze leerlingen zomaar inschrijven terwijl zij uit een land komen waar een epidemie heerst die nog steeds niet onder controle is?”.

Ebolaplan

Directeur Dimitri Meurrens van het IMS betreurt de brief omdat zijn school al tijdens de grote vakantie interne afspraken had gemaakt voor de opvang van kinderen die afkomstig zijn uit gebieden waar ebola heerst. “In zo’n gevallen geven we het advies dat deze kinderen in het Tropisch Instituut medisch gecontroleerd worden.” zegt hij.  Daar bleek dat de drie Liberiaanse kinderen niet besmet zijn met het ebolavirus.

"Op zich is er niets mis met het vragen van advies aan de overheid. Maar tegelijkertijd moet men zich toch hoeden voor het zaaien van paniek. Zeker als je weet dat onze school zich goed heeft voorbereid op de komst van kinderen uit risicogebieden." besluit directeur Meurrens.

Enkele leerkrachten van school in Borgerhout uitten bezorgdheid over ebolavirus