Premier De Croo wil Invictus Games naar België halen (video)

BRUSSEL - Eerste minister Alexander De Croo is vol lof over het Belgisch team dat in april aan de Invictus Games in Den Haag deelnam. Ongeveer 500 zieke en gewonde militairen en veteranen uit 20 landen namen het daar tegen elkaar op in verschillende sportdisciplines. Het was de eerste keer dat een Belgische delegatie meedeed. Met succes want België sleepte acht medailles in de wacht.

Belangrijke games

Tijdens een ontmoeting met de Belgische militairen die aan de Invictus Games deelnamen, zei Premier De Croo dat deze games belangrijk zijn. “Dit is zowel een verhaal van zeer moeilijke momenten als een verhaal van opnieuw dingen te kunnen, van opnieuw te voelen dat men deel is van het leven, dat men ambitie kan hebben, dat men doelen kan hebben en die doelen kan bereiken,” zei de premier.

Invictus Games naar België?

De Croo vindt dat we als land de ambitie moeten hebben om evenementen zoals de Invictus Games te organiseren en dat we ons daarvoor kandidaat moeten stellen. “Ik hoor dat we daar wel wat tijd voor nodig hebben. Maar bijvoorbeeld voor 2027 of de editie erna, dat dat misschien wel mogelijk zou zijn,” zei hij.  

Vóór 2030

De Stafchef van het Belgische leger Admiraal Michel Hofman staat achter deze ambitie en dat hij zonder meer wil kijken of dit vóór 2030 in Brussel of in België in het algemeen kan georganiseerd worden.

Fantastisch nieuws !

Stefan Wolput die aan de Invictus Games in Den Haag deelnam en verschillende medailles won, vindt dit fantastisch nieuws. Na de games vroegen de Nederlanders hem wanneer België de Invictus Games zou willen of kunnen organiseren. “Ik heb gezegd van neen, België dat organiseren? Neen, dat kan niet, dat kunnen we niet. En als je dan hier hoort, dat de Chief of Defense zegt dat wij dit willen organiseren, dan kan ik dat alleen maar toejuichen.  Dat is fantastisch nieuws,” reageerde Wolput enthousiast. 

Premier De Croo wil Invictus Games naar België halen Michel Hofman Ludivine Dedonder Borgerhout TVPremier De Croo wil Invictus Games naar België halen Michel Hofman Ludivine Dedonder Borgerhout TVPremier De Croo wil Invictus Games naar België halen Michel Hofman Ludivine Dedonder Borgerhout TVPremier De Croo wil Invictus Games naar België halen Michel Hofman Ludivine Dedonder Borgerhout TVPremier De Croo wil Invictus Games naar België halen Michel Hofman Ludivine Dedonder Borgerhout TVPremier De Croo wil Invictus Games naar België halen Michel Hofman Ludivine Dedonder Borgerhout TVPremier De Croo wil Invictus Games naar België halen Michel Hofman Ludivine Dedonder Borgerhout TVPremier De Croo wil Invictus Games naar België halen Michel Hofman Ludivine Dedonder Borgerhout TV