Vier Borgerhoutse kunstenaars stellen tentoon (video)

za 3 okt 2020 - 15:30 -- redactie

BORGERHOUT – De kunstenaars die dit weekend in de Sint-Erasmusstraat nummer 50 tentoonstellen zijn buren. Vorig jaar hadden ze al eens samen tentoongesteld maar dan in een veel kleinere setting.

In het atelier van Jurgen

“Het was eigenlijk zo’n leuk project dat we gezegd hebben dat we het dit jaar nog eens zouden doen. Maar dan met vers werk,” vertelt Jurgen Claesen. Hij is graficus en illustrator van opleiding en heeft in de Sint-Erasmusstraat een atelier. “Boven mijn atelier bevindt zich een polyvalente ruimte die perfect is voor tentoonstellingen,” legt hij uit. Dat hij met eigen werk meedoet aan de deze groepstentoonstelling lag voor de hand. “Mijn eigen werk is enerzijds illustratief. Soms al wat iets abstracter. Maar toch blijft het altijd illustratief. En dat kan van schilderwerken zijn tot kleine reliëfjes,” zegt hij.

Automaten

Verrassend in de expo zijn de automaten van Geert Hautekiet. Hij noemt ze pure mechanische vertelmachines. Want als je aan één hendeltje draait, ontstaat er een klein verhaal.

Hoe hij op het idee is gekomen om automaten te maken? “Ja. Een gezonde ziekelijke geest… Het is eigenlijk begonnen toen ik voor een voorstelling een soort stuk van een vertelling wou doen via techniek. Via automaat dan,” vertelt Geert opgetogen.  

Abstracte beelden en assemblages

Borgerhoutenaar Rolf Mulder maakt kunstwerken uit metaal. Monumentale beelden maar ook kleinere assemblages. Daarvoor gebruikt hij vaak de overschotten van zijn grotere werken. Trots beaamt hij dat recycleert met kunst. “Ja, ik recycleer. Soms ga ik uit van een gevonden stuk metaal. Maar dan heb ik altijd het liefst dat het niet herkenbaar is als bijvoorbeeld een schep of een hark. Het moeten altijd onbestemde vormen zijn. En dan ik ze zelf aanvullen en naar mijn hand zetten,” legt hij Mulder.

Schilder van het licht

Bij de schilderijen van Frank de Wit valt dan weer het spel van licht en schaduw op. In een aparte ruimte heeft hij landschappen met koeien hangen. “Die heb ik op een avond of in een ochtend geschilderd. Zo zie je dat ik het licht schilder. En dat staat er vaak wel een koe in de weg,” vertelt Frank al lachend.

In een aanpalende ruimte hangen dan weer verschillende portretten en strandzichten. “Het licht schilderen dat is gewoon super boeiend. Om het te vangen. Als het lukt en je krijgt het te pakken dan word je daar heel gelukkig van. Als dat niet lukt dan word je ook heel ongelukkig,” Weet Frank te vertellen.

Nog tot zondag 18uur

Al deze werken zijn deze zaterdag en zondag van 11uur tot 18uur te zien in de Sint-Erasmusstraat 50 in Borgerhout.

 

Vier Borgerhoutse kunstenaars stellen tentoon Sint-Erasmusstraat Jurgen Claesen Geert Hautekiet Rolf Mulder Frank de Wit Au four Borgerhout TV kunst tentoonstellingVier Borgerhoutse kunstenaars stellen tentoon Sint-Erasmusstraat Jurgen Claesen Geert Hautekiet Rolf Mulder Frank de Wit Au four Borgerhout TV kunst tentoonstellingVier Borgerhoutse kunstenaars stellen tentoon Sint-Erasmusstraat Jurgen Claesen Geert Hautekiet Rolf Mulder Frank de Wit Au four Borgerhout TV kunst tentoonstellingVier Borgerhoutse kunstenaars stellen tentoon Sint-Erasmusstraat Jurgen Claesen Geert Hautekiet Rolf Mulder Frank de Wit Au four Borgerhout TV kunst tentoonstellingVier Borgerhoutse kunstenaars stellen tentoon Sint-Erasmusstraat Jurgen Claesen Geert Hautekiet Rolf Mulder Frank de Wit Au four Borgerhout TV kunst tentoonstellingVier Borgerhoutse kunstenaars stellen tentoon Sint-Erasmusstraat Jurgen Claesen Geert Hautekiet Rolf Mulder Frank de Wit Au four Borgerhout TV kunst tentoonstellingVier Borgerhoutse kunstenaars stellen tentoon Sint-Erasmusstraat Jurgen Claesen Geert Hautekiet Rolf Mulder Frank de Wit Au four Borgerhout TV kunst tentoonstellingVier Borgerhoutse kunstenaars stellen tentoon Sint-Erasmusstraat Jurgen Claesen Geert Hautekiet Rolf Mulder Frank de Wit Au four Borgerhout TV kunst tentoonstelling