Plantin en Moretuslei opnieuw op één rijstrook (video)

ma 19 aug 2019 - 02:10 -- redactie

BORGERHOUT - Op maandag 19 augustus wordt langs de volledige lengte van de Plantin en Moretuslei een nieuwe riolering gelegd. Men start aan de noordzijde, tussen de Wilrijkstraat en de Provinciestraat. Vervolgens wordt de volledige weg vernieuwd van gevel tot gevel: voetpaden, fietspaden, parkeerstroken en de rijweg.

Stadinwaarts: op één rijstrook

Om veilig te werken moet het verkeer stadinwaarts vanaf maandag over één rijstrook rijden. Fietser volgen een omleiding via de achterliggende straten. Voetgangers kunnen steeds langs de werken passeren.

Staduitwaarts: op één rijstrook in bepaalde stukken

Maar ook de nutswerken gaan vanaf maandag verder. Dat gebeurt onder andere op de zuidzijde tussen de Van de Nestlei en de Baron Joostensstraat. Hierdoor zal op de Plantin en Moretuslei van 19 tot 30 augustus staduitwaarts slechts één rijstrook beschikbaar zijn tussen het stadspark en de Provinciestraat.

Langs de werfzone, op de afgesloten rijstrook, komt een afgeschermde corridor voor fietsers, zodat zij geen omleiding moeten volgen.

Verkeershinder

“Er zal zeker hinder zijn. Die zal vermoedelijk vergelijkbaar zijn met de hinder die we reeds in het voorjaar gekend hebben. Dus we raden de mensen aan om zich vóór vertrek goed te informeren. En ook de website Slim naar Antwerpen te raadplegen voor slimme alternatieven,” zegt Gilles Van Goethem van het Agentschap Wegen en Verkeer aan Borgerhout TV.

Meer info

De meest actuele info over de werken op de Plantin en Moretuslei staat op www.wegenenverkeer.be/plantinenmoretus.

 

Plantin en Moretuslei opnieuw op één rijstrook Agentschap Wegen en Verkeer Gilles Van Goethem Borgerhout TV Gazet Van BorgerhoutPlantin en Moretuslei opnieuw op één rijstrook Agentschap Wegen en Verkeer Gilles Van Goethem Borgerhout TV Gazet Van BorgerhoutPlantin en Moretuslei opnieuw op één rijstrook Agentschap Wegen en Verkeer Gilles Van Goethem Borgerhout TV Gazet Van BorgerhoutPlantin en Moretuslei opnieuw op één rijstrook Agentschap Wegen en Verkeer Gilles Van Goethem Borgerhout TV Gazet Van BorgerhoutPlantin en Moretuslei opnieuw op één rijstrook Agentschap Wegen en Verkeer Gilles Van Goethem Borgerhout TV Gazet Van Borgerhout