..

Ex-kopvrouw van CD&V krijgt in Borgerhout derde plaats bij N-VA (video)

BORGERHOUT – Samen met fractieleider Alain Heremans van N-VA-Borgerhout wandelt Eva Van Keer door het te Boelaerpark. In de krant De Standaard van die dag staat dat ze opkomt voor N-VA. “Dat klopt. Ik heb besloten om bij N-VA te gaan en daar heb ik de derde plaats op de kieslijst voor Borgerhout gekregen,” vertelt Van Keer aan Borgerhout TV.

Weg bij CD&V

Deze 27-jarige bankmedewerkster en beginnende stand-upcomedian woont al sinds haar studententijd in Antwerpen. CD&V Borgerhout had haar eind vorig jaar als kopvrouw van de kieslijst van CD&V Borgerhout voorgesteld. Maar een maand geleden stapte ze onverwacht op bij CD&V.

Naar N-VA

“Ik ben wegens onverenigbare meningen bij CD&V weggegaan. Daarna heb ik me afgevraagd of ik nog actief wilde blijven in de politiek. En dat was zeker het geval en dan heb ik van harte voor N-VA gekozen,” legt ze uit.

Beter imago

Van Keer wil Borgerhout beter maken en een beter imago geven. “Ik wil een veiliger, een properder en een leuker Borgerhout voor iedereen,” zegt ze. Maar ze vindt het ook belangrijk dat naast de positieve zaken ook de problemen van Borgerhout benoemd worden. “De problemen benoemen, is de eerste stap om er iets aan te doen,” zegt Van Keer.

Veiligheid

Op de vraag om die problemen te benoemen, reageert ze dat ze het niet aan haar is om al die problemen te gaan benoemen. “Maar voor mij is veiligheid belangrijk. In het verkeer, voor individuen. Maar ook veiligheid als het over drugsproblematiek gaat. Dat we daaraan kunnen werken. En dat we Borgerhout voor iedereen beter kunnen maken,” besluit Van Keer.  

 

 

Ex-kopvrouw van CD&V krijgt in Borgerhout derde plaats bij N-VA Eva Van Keer Borgerhout TVEx-kopvrouw van CD&V krijgt in Borgerhout derde plaats bij N-VA Eva Van Keer Borgerhout TV