..

Eerste schoolstraat van Borgerhout is een feit (video)

BORGERHOUT - Een deel van de Griffier Schobbenslaan in Borgerhout is sinds maandag een schoolstraat. Die kwam er op vraag van basisschool Mariagaarde die daar gevestigd is. “Verschillende ouders vonden het niet veilig aan de schoolpoort. Dat bleek ook nog eens uit de enquête die we georganiseerd hebben”, vertelt Mariagaarde-directrice Liesje Calluy.

Driedubbel parkeren

De schooldirectie stelde regelmatig vast dat auto’s voor de schoolpoort 180 graden draaiden, dubbel en zelfs driedubbel parkeerden tijdens het afzetten en oppikken van de kinderen. “Daarom gingen we op zoek naar een oplossing. Via internet vonden we een aanvraagformulier voor een schoolstraat”, legt directrice Calluy uit.

Hek

De stad Antwerpen keurde de aanvraag voor een schoolstraat van basisschool Mariagaarde goed. Hierdoor mag sinds maandag het stuk van de Griffier Schobbenslaan tussen nummer 40 en het einde van de Weerstandlaan met een verrijdbaar hek afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer. Dat gebeurt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8u10 tot 8u40 uur en van 15u20 tot 15u50 uur. Op woensdag is dat van 8u10 tot 8u40 uur en van 11u55 tot 12u25 uur.

Tevreden

De eerste resultaten zijn volgens directrice Calluy zeer positief. “We merken een grote evolutie wat betreft rust aan de schoolpoort. De ouders en de buurtbewoners zijn heel tevreden” stelt ze vast.

Tot aan het hek rijden

Maar voor sommige ouders is het toch nog even wennen. “Sommige ouders rijden door tot aan het hek. We spreken hen daar op aan geven hen de raad om op een andere plaats te parkeren,” getuigt Calluy.   

Claude Marinower: “Scholen, vraag een schoolstraat aan!” 

De schepen voor Onderwijs van de stad Antwerpen Claude Marinower is voorstander van schoolstraten. Hij zegt dat hij tijdens zijn wekelijkse schoolbezoeken dikwijls hoort van ettelijke problemen voor of rond de school aan het begin of aan het einde van de schooldag. “Door het invoeren en het oproepen om een aanvraag in te dienen voor een schoolstraat kunnen wij hieraan iets doen”, zegt schepen Marinower.

Aanvraag

Geïnteresseerde scholen kunnen een aanvraag indien via www.onderwijsnetwerkantwerpen.be/nl/ona/aanvraag-schoolstraat.

 

Eerste schoolstraat van Borgerhout is een feit Mariagaarde Borgerhout TV (video)Eerste schoolstraat van Borgerhout is een feit Mariagaarde Borgerhout TV (video)Eerste schoolstraat van Borgerhout is een feit Mariagaarde Borgerhout TV  (video)Eerste schoolstraat van Borgerhout is een feit Liesje Calluy Mariagaarde Borgerhout TV  (video)Eerste schoolstraat van Borgerhout is een feit Mariagaarde Borgerhout TV (video)Eerste schoolstraat van Borgerhout is een feit Mariagaarde Borgerhout TV (video)Eerste schoolstraat van Borgerhout is een feit Claude Marinower Mariagaarde Borgerhout TV (video)Eerste schoolstraat van Borgerhout is een feit Mariagaarde Borgerhout TV (video)