..

Bouwplannen AROP-site ingetrokken (video)

BORGERHOUT- De projectontwikkelaar van de voormalige Arop-site in Borgerhout heeft vorige week zijn vergunningsaanvraag ingetrokken. Dat gebeurde onder andere na protest van de buurt. “De hele buurt had grote bezwaren tegen onder andere de hoge gevels, die volgens de bouwplannen een aantal verdiepingen hoger zouden liggen dan de huidige gevels,” zegt David Van Turnhout van Open VLD Borgerhout.

Doodsteek

Maar de doodsteek voor het project was volgens de Open VLD’er de slechte inplanting van het nieuwe schoolgebouw. “Vanuit het kabinet Onderwijs was er veel bezorgdheid over de kwaliteit van de voorziene school. Op de speelplaats zouden de kinderen veel te weinig ruimte en licht krijgen. Hierover hadden wij ernstige vragen,” legt Van Turnhout uit.

Buurtoverleg

Waarschijnlijk zal de projectontwikkelaar samen met de stad de plannen herbekijken. Open VLD Borgerhout dringt erop aan dat er vanaf nu ook naar de buurtbewoners geluisterd zal worden. “Ook willen we dat er bij alle toekomstige bouwprojecten van in het begin met de betrokken buurten wordt samengezeten,” besluit de Open VLD’er. Het is nog niet duidelijk wanneer de projectontwikkelaar met de buurt zal samenzitten.

AROP-site

De oorspronkelijke bouwplannen voor de 6.000 m² grote site van de voormalige beschutte werkplaats AROP omvatten 112 appartementen, een school, een vestiging van Aldi en 254 ondergrondse parkeerplaatsen.

Bouwplannen AROP-site ingetrokken Borgerhout TV Gazet van BorgerhoutBouwplannen AROP-site ingetrokken Borgerhout TV Gazet van BorgerhoutBouwplannen AROP-site ingetrokken Borgerhout TV Gazet van Borgerhout David Van TurnhoutBouwplannen AROP-site ingetrokken Borgerhout TV Gazet van BorgerhoutBouwplannen AROP-site ingetrokken Borgerhout TV Gazet van BorgerhoutBouwplannen AROP-site ingetrokken Borgerhout TV Gazet van BorgerhoutBouwplannen AROP-site ingetrokken Borgerhout TV Gazet van BorgerhoutBouwplannen AROP-site ingetrokken Borgerhout TV Gazet van Borgerhout